<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 25, 2019

Trump wil geen sancties tegen Turkije

De Amerikaanse president Donald Trump is geen voorstander van sancties tegen Turkije nadat het land uit noodzaak het Russische defensiesysteem S-400 heeft gekocht. Ook had hij liever dat de verkoop van het grote aantal F-35-gevechtsvliegtuigen (JSF) aan Turkije wel doorging.

Trump zou dat dinsdag gezegd hebben tijdens een vergadering met Republikeinse senatoren, melden Amerikaanse media op basis van interne bronnen.

Zo blijkt er een meningsverschil te zijn tussen Trump en de Republikeinse senatoren inzake Turkije, is benadrukt. De bijeenkomst van zeventig minuten was gesloten voor de pers.

De regering van oud-president Barack Obama kreeg er opnieuw van langs vanwege de fouten die zijn gemaakt tegen Turkije door de verkoop van het luchtafweersysteem Patriot aan Ankara tegen te werken. Trump herhaalt die uiting vaker nadat Turkije veelvuldig aan de VS liet weten bij tegenwerking naar alternatieven te gaan zoeken, uiteindelijk in de vorm van de S-400 uit Rusland.

Enkele Turkse nieuwsdiensten meldden eerder dat Trump onder druk is gezet om Turkije verder te sanctioneren nadat het buitengesloten is uit het F-35-project.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 25-07-2019

Jul 25, 2019
Loading posts...