<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2021

Tsjechië koopt Turkse elektrische bussen

De Turkse fabrikant TEMSA zal tegen het einde van dit jaar 14 elektrische bussen leveren aan de Tsjechische hoofdstad Praag.

Dat verklaarde het bedrijf uit Adana dinsdag.

TEMSA, een gezamenlijk bedrijf van het Turkse conglomeraat Sabancı Holding en [redelijk recent] de in Nederland gevestigde PPF Group, heeft het Praagse contract ter waarde van ongeveer 10 miljoen dollar binnengehaald met zusterbedrijf Skoda. Het gaat tevens ook om de eerste elektrische bus van TEMSA samen met Skoda.

“Deze levering zal een voorbeeld zijn voor de visie van slimme steden met zijn economische, comfortabele, veilige en milieuvriendelijke structuur”, reageerde TEMSA-chef Tolga Kaan Doğancıoğlu.

Petr Brzezina, voorzitter van Skoda Transportation, prees ook de succesvolle samenwerking van de twee bedrijven. “We zijn verheugd om deze vloot te leveren die milieuvriendelijk en modern is en tegelijkertijd waarde toevoegt aan de economie met lage bedrijfskosten.” De geavanceerde bussen zijn 12 meter lang, voegde hij eraan toe.

De bussen, die de naam Skoda E’City zullen gaan dragen, beschikken over unieke kenmerken, zoals eenvoudig opladen, batterijstatuscontrole en bediening op afstand en nieuwe generatie technologieën, staat in de verklaring.

“De (oplaad)apparatuur, die ‘de technologie van de toekomst’ wordt genoemd vanwege het milieu- en lage kostenvoordeel, maakt een langere en comfortabelere reis mogelijk.”

België

Dit jaar staat ook de levering van 40 Temsa-bussen aan België op de planning. (LEES meer + FOTO’S)

Inmiddels maken 66 landen gebruik van de voertuigen van Temsa.

KARSAN

Maandag onthulde Turkije ook zijn eerste zelfrijdende elektrische bus van de vierde klasse. Het land is het eerste ter wereld dat met een serieproductie start. Een Europees land en een Amerikaanse staat zijn al de eerste klanten. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-02-2021

Feb 02, 2021
Loading posts...