<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2019

Tsjechië werkt op de Turkse zenuwen

Ankara heeft zaterdag felle kritiek geuit na de voortdurende “lasterlijke en valse” beweringen over Turkije gemaakt door de president van de Tsjechische Republiek. In een debat beweerde de president van dat land Milos Zeman dat Turkije zich “verbonden heeft met Daesh-terroristen”.

“We betreuren met grote spijt dat de Tsjechische president Milos Zeman zijn lasterlijke en valse verklaringen tegen ons land vervolgt”, verklaarde de Turkse buitenlandwoordvoerder Hami Aksoy.

“De persistentie van deze ongegronde laster weerspiegelt een zuiver kwaadwillige aanpak,” zei Aksoy, eraan toevoegend dat dit nadelig is voor zowel het kantoor dat Zeman inneemt als de mensen die hij vertegenwoordigt, die vrienden van Turkije zijn.

Hij legde uit: “Zulke ongefundeerde claims tegen een land in de voorhoede van de strijd tegen Daesh, die zijn troepen rechtstreeks naar het veld heeft gebracht en martelaars heeft gehad tijdens het gevecht, onthult alleen de zwakte van de schrijver van de lasteringen.”

“Niemand heeft de macht om ons land te schande te maken, dat de grootste rol heeft gespeeld in de strijd tegen Daesh, met lasteraars die wijsheid en intelligentie missen”, aldus Aksoy namens Turkije.

Turkije is het enige land ter wereld dat een landgevecht voert tegen Daesh en binnen korte tijd meer dan 5.000 terroristen heeft uitgeschakeld in Noord-Syrië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-03-2019

Mar 23, 2019
Loading posts...