<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2018

Tunahan Kuzu zet zich in voor alle leraren in Nederland (VIDEO)

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu heeft afgelopen week persoonlijk en ter plekke polshoogte genomen bij stakende leraren. Vorige week woensdag staakten onderwijspersoneel primair onderwijs Zuid-Holland en Zeeland. Meer dan 10.000 leraren en onderwijsassistenten verzamelden zich in Rotterdam voor een grootschalige actie. Kuzu liep mee en ging met de leraren in gesprek

“Alle meesteres en juffen, maar ook andere personeelsleden binnen het primair onderwijs, die ik spreek geven aan dat het werken in het onderwijs fantastisch is. Tegelijkertijd wijzen zij er op dat het niet meer te doen is. Een te hoge werkdruk, maar ook een te laag salaris, zorgen ervoor dat veel onderwijspersoneel er helemaal klaar mee zijn”, verklaart Kuzu.

De acties van het onderwijspersoneel hebben als doel om de werkdruk van leraren te verlagen en het salaris te verhogen. Volgens de diverse vakbonden is een loonstijging “broodnodig” om bestaande leerkrachten en schoolleiders te behouden en nieuwe aan te trekken.

Tijdens gesprekken met de DENK-leider gaven leraren aan waarom het nodig is om deze acties te voeren. Ook gaven zij een boodschap aan de verantwoordelijke minister, Arie Slob.

De politieke partij heeft er ook een eigen videoverslag van gemaakt via het medium DENK TV.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 17-09-2018

Sep 17, 2018
Loading posts...