<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 18, 2016

‘Turk of Koerd maakt niet uit, Islam brengt ons bijeen’

Het maakt niet uit of je een Turkse of Koerdische afkomst hebt, er is maar een iets die ons verenigt en dat is de Islam. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in Istanbul tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor de geboortedag van profeet Mohammed.

“Wij moslims zullen verenigen. Het maakt niet uit welke afkomst je hebt, Turks, Koerdisch, Bosnisch, Roemeen of Georgiër, de Islam brengt ons bijeen. En wat is de grootste plaag waarmee we nu te maken hebben? Terreur, zogenaamd in de naam van de Islam. Er zijn groepen die ons in een kwaad daglicht willen stellen en willen dat we onze hoop opgeven. De schade die de terreurgroepen zogenaamd in de naam van de Islam ons toebrengen, is erger dan die van de grootste vijanden van de Islam ons kunnen aandoen”, sprak Erdoğan.

Web234252624955_Web

De Turkse president gaf na de Islamitische top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OSI) in Istanbul aan dat moslims met drie gevaren te maken hebben: “Sektarisme, racisme en terreur. Dat zijn de plagen waarmee we te maken hebben. Tijdens de top hebben we het hierover gehad. We hebben besloten om onder een dak te verenigen zonder naar elkaars sektes te kijken.”

Web23425264955_Web (2)

Erdoğan vroeg zich richting de moslimleiders ook af waarom moslims niet bij elkaar komen om problemen op te lossen. “De moslims die voor het bidden samenkomen, moeten dat ook doen om een betere toekomst te bieden aan de mensheid en met name voor het oplossen van interne problemen. En dat terwijl we als bron ons heilige boek Koran en onze profeet hebben. Dus laten we die verschillen in meningen en afkomst opzij zetten en werken voor een eenheid. Het is verboden voor ons om ook maar een dag te leven in een wereld waar mensen sterven van de honger. Het is verboden voor ons om rustig te gaan slapen in een wereld waarin honderden miljoenen mensen en weeskinderen worden onderdrukt”, aldus Erdoğan.

Web234252264955_Web (3)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Apr 18, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...