<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 18, 2016

‘Turken hebben ons allemaal de les gelezen’

Naast de destijds late steunbetuigingen, twijfels en beschuldigingen van met name westerse politici en landen over de mislukte coup in Turkije, blijft het land complimenten ontvangen van trouwe bondgenoten, politici of kenners die wel blij zijn dat de coup is mislukt.

Een van de meest recente steun in duidelijke taal kwam van de oud-vicepremier van Libië. “Het Turkse volk heeft ons allemaal de les gelezen hoe democratie en aanwinsten verdedigd dienen te worden. We hebben veel te leren van Turken van wat ze hebben gedaan op de coupnacht”, zei Avad al-Barasi, die recent in Turkije was voor een congres van een universiteit in de Turkse stad Sakarya.

turken-hebben-ons-allemaal-de-les-gelezen-2

“Militaire coups, die ook de wensen en macht van een volk stelen, zijn altijd een belemmering geweest voor de oemma [islamitische gemeenschap] en democratie”, vertelde Al-Barasi. “Allah heeft die nacht het Turkse volk beschermd, het volk die massaal de straten is opgegaan en ervoor heeft gezorgd dat een staatsgreep is mislukt. De houding van de Turken is een voorbeeld voor de wereld”, zei de Libische oud-vicepremier.

Al-Barasi sprak ook over de situatie in eigen land en de ‘Arabische lente’. “De overgangsperiode na Kaddafi is lastig. Het Libische volk kreeg veel kansen voor vrede en een stappenplan, maar dat is ons niet gelukt. Konden we de tijd maar terugdraaien naar 2011 en als Libiërs tot een oplossing en verzoening komen en democratisch te werk kunnen gaan”, aldus Al-Barasi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SAKARYA | Gepubliceerd: 18-10-2016

Oct 18, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...