<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 30, 2019

Turken bestellen nu al massaal eigen auto

De Turkse auto wordt nu al veel besteld, liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag tijdens een toespraak met wetenschappers in Ankara weten.

Met nog twee jaar te gaan voordat de eerste Turkse auto van de band afrolt, hebben meerdere verenigingen en bedrijven van taxi-organisaties tot sportclubs, van vliegvelden tot bedrijven met grote autoparken met klem laten weten de auto te willen bemachtigen. Op internet circuleren al veel foto’s van bestickerde auto’s, waaronder als politievoertuigen.

Onder een deel van de Turken klinkt ook dezelfde intenties, blijkt uit een vragenronde van dit medium. De vraag is niet welke kleur de auto wordt, maar hoe snel de auto al besteld en gekocht kan worden.

“Het Turkse volk komt met hun hele hart op voor de eigen auto”, legde Erdoğan uit. De TOGG, ‘Auto van Turkije’, is enorm lovend ontvangen, met name het ontwerp. “Dit land zal voortaan de nieuwste technologieën produceren en de maatstaven bepalen.”

De ultramoderne elektrische auto van Turkije met aan boord eigen software, 5G-technologie, autonome systemen en een holografische assistent, wordt 200 en 400 pk sterk en krijgt actieradii van 300 en 500 kilometer. Heel snel laden is ook mogelijk: binnen een half uur is het voertuig voor tachtig procent opgeladen. (FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 30-12-2019

Dec 30, 2019
Loading posts...