<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2021

Turken bouwen derde marineschip voor Pakistan

Naast de tewaterlating van het eigen grote marineschip TCG Istanbul is Turkije zaterdag gestart met de bouw van een derde korvet voor Pakistan.

De aanwezige Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gaf ceremonieel het startsein door zelf een stukje te lassen in de marinehaven van de Turkse megastad Istanbul.

Erdoğan benadrukte in zijn toespraak dat zijn land een unieke broederschap geniet met Pakistan. “Met de wil van Allah zullen onze betrekkingen op elk gebied verder verstevigen. Hierbij de groeten aan onze Pakistaanse broeders.”

De Turkse president onderstreepte dat zijn land verplicht machtig moet zijn “voor de nationale veiligheid en rechten van medemensen”. “Wij zijn een land dat naast de eigen 83 miljoen burgers ook de verantwoordelijkheid draagt van miljoenen anderen. Een sterk leger, economie en diplomatie is dus geen keuze voor ons, maar een verplichting.”

Turkije voerde in 2002 enkel 62 defensieprojecten uit. Nu is dat aantal opgelopen tot 700, aldus Erdoğan.

TCG Istanbul

De 113 meter lange TCG Istanbul voor de eigen zeemacht wordt nog uitgerust met inheemse infrarood zoek- en volgsystemen die zijn ontwikkeld door de Turkse defensiegigant Aselsan. Ook is gemeld dat het schip wordt geïntegreerd met een elektronisch aanvalsysteem en geleide raketten en anti-torpedoschilden van Turkse makelij aan boord zal hebben.

Het schip valt onder het nationale marineschipprogramma MILGEM. Daarmee worden acht multifunctionele korvetten en fregatten gebouwd voor een reeks missies, waaronder verkenning, bewaking, vroegtijdige waarschuwing, onderzeebootbestrijding en amfibische operaties.

TCG Anadolu

Turkije bouwt ook keihard verder aan de TCG Anadolu, een compleet vliegdekschip van eigen makelij. (LEES meer + FOTO’S)

Export

Turkije voert ook soortgelijke marineschepen uit. In oktober vorig jaar ontving Qatar zijn grote aanwinst (LEES meer + FOTO’S).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-01-2021

Jan 23, 2021
Loading posts...