<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Ak Ajans Nederland
May 17, 2017

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)

De Turkse hulporganisatie IHH heeft in Hatay een opvangcentrum voor 990 Syrische weeskinderen gebouwd. Het weescentrum genaamd ‘Levenscentrum voor Kinderen’, oftewel weesdorp, staat op een gigantische 100.000 vierkante meter. Daarmee is het ‘s werelds grootste opvangcentrum voor kinderen.

Om de pijn en verdriet van Syrische weeskinderen enigszins te verzachten zijn de Turkse hulporganisatie IHH en RAF uit Qatar een samenwerking aangegaan om het weescentrum voor de Syriërs te realiseren. Zo wil men de kinderen de zorg, onderwijs en liefde geven die ze verdienen, zonder dat ze in handen vallen van mensenhandelaren en de orgaanmaffia. De cijfers zijn schrikbarend: ruim een miljoen Syrische kinderen zijn wees geraakt door de oorlog in hun land, die nu zes jaar duurt.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)2

“Kinderen zijn het meest geraakt door deze oorlog. De psychische schade is enorm. Zo’n opvangcentrum was hard nodig”, reageert Murat Yılmaz van IHH’s weesafdeling in een interview. “Wij hebben besloten om dit centrum op een afstand van drie kilometer van Syrië te bouwen. De villa’s in dit dorp zijn allen liefdeshuizen voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud.”

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)3

Het grootste opvangcentrum ter wereld heeft 55 villa’s (elk 350 vierkante meter) met twee woonlagen. Het dorp bestaat niet alleen uit weeshuizen: het heeft drie scholen (met smartboards) op basis- en middelbare schoolniveau, een moskee, een groot revalidatiecentrum, een polikliniek, verschillende zalen voor entertainment, sporthallen, parkjes, speeltuinen, een cultureel centrum, picknickplaatsen en een dierentuin.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)7

Het weescentrum biedt meer dan alleen opvang: “Deze kinderen hebben hun ouders verloren. Zij hebben therapie nodig. Wij gaan ze behandelen. Wij gaan ze het echte leven proberen te leren. Ze krijgen zakgeld waarmee ze hun eigen boodschappen kunnen doen in winkels in ons centrum. Ze gaan bijvoorbeeld zelf naar de kapper. Er is ook de mogelijkheid dat ze hun eigen olijfbomen planten en deze verzorgen. Elk huis krijgt zes verzorgers. 330 mensen gaan voor deze kinderen zorgen”, laat Yılmaz weten.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)12

Het Turkse ministerie van Onderwijs zal voor het onderwijs van de Syrische weeskinderen zorgen.

Het weescentrum in de vorm van een villapark is dankzij de IHH, Qatarese RAF en het Turkse ministerie van Familie en Sociale Zaken gebouwd. “Er zijn ook enkele organisaties uit Maleisië, Indonesië, Engeland, Zuid-Afrika en Polen die ons deels hebben gesteund en een huis hebben bekostigd”, aldus IHH.

Het weescentrum gaat donderdag (19 mei) open.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)4Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)13

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)6

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)8 Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)9 Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)10Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)11 Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 17-05-2017

May 17, 2017
 • Leen Smit

  Daar kunnen ze in Europa een voorbeeld aannemen. “Europa” is druk met hun politieke spelletjes bezig en vooral met Turkije, dus die hebben geen tijd………….

 • k

  heel goed gezegd nederland moet haard eens maar beginnen met economie te aante trekken zo dat iedere burger goed kan leven er moet meer werk naar nederland komen zodat iedereen gelukkig alles kan kopen net als vroeger in de jaren 80-2000.

 • Deli Balta

  laat Turkije en onze president Erdogan met rust, bemoei je met je eigen binnenlandse zaken, Turkse referendum is voor Turken, kijk naar je eigen verkiezingen en vorm een kabinet, (lukt toch niet met nazi partijen en dictators er komt nieuwe verkiezingen) kijk naar je eigen vrijheids van meningsuiting, niet naar die van Turkije, want dat is niet jouw land, kijk naar je eigen werkeloosheıds cijfers, zinkend economie, een grote zeepbel, kijk naar je eigen ondemocratie, turkse ministers worden niet toegelaten in eigen grond turkse consulaat in Rotterdam, en alle nederlanders worden wel toegelaten in Turkije voor vakantie en om te wonen als dank steunt NL pkk met openlijke verheerlijken, terwijl pkk zowel in EU, Amerika en Turkije op de zwarte lijst staan van verboden terreur organisaties. De vijanden van Turkije te vriend houden is je eigen ondergang. Dammm

  Nederland en EU stop STOP met je vieze spelletjes Turkije heeft alles door, vroeg of laat krijg je koekje van eigen deeg.,……Trump heeft Merkel niet eens een hand gegeven, koekje is wel snel gekomen he, er komt straks ook een Russische en Turkse koekje met slagroom….. smeken om gas…EU is niet belangrijk voor president Trump. Turkije is heel belangrijk voor Trump en Amerika voor de hele wereld dat zag je gisteren in het nieuws. De nieuwe wereldleiders zijn President Erdogan, Putin, en Trump, accepteer dit maar eerst schijnheilige landverraders…..Er is allang besloten dat EU uit elkaar valt, te beginnen met Brexit, Frexit en Dexit, de ondergang van Eu wordt geleid door Merkel in opdracht van…..eigen schuld dikke bult

 • Ozturk

  Sorry heer K, maar dit is onbegrijpelijke wartaal en ook geen reactie op wat meneer Smit zegt.
  Meneer Smit stelt – terecht – dat Europa aan dit soort initiatieven een voorbeeld kan nemen, terwijl u een betoog houdt hoe de Europeanen, die volgens u tekort komen, het beter zouden kunnen krijgen als ze zich nóg egoïstischer opstellen dan ze nu al doen.

  Realiseert u zich dat de formatie in Nederland eergisteren stuk is gelopen op het feit dat de grootste Nederlandse partijen geen échte asielzoekers uit Afrika meer toe wil laten? Men wil ‘opvang in de regio’ naar voorbeeld van de Turkije-deal. Anders gezegd, mensen (en ook wezen) in nood laten creperen aan de andere kant van onze buitengrenzen.

  Terwijl Turkije een weeshuis bouwt weliswaar slechts 3 km van de Syrische grens, maar wel op Turks grondgebied.
  Meneer Smit roept niet zomaar iets, de EU moet écht een voorbeeld nemen aan Turkije en verantwoordelijkheid nemen voor de ellende in de wereld waar zij voor een flink deel schuld aan heeft.
  En u meneer K alias ‘rupsje-nooit-genoeg’, U moet zich gaan schamen.

Loading posts...