<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 17, 2017

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)

De Turkse hulporganisatie IHH heeft in Hatay een opvangcentrum voor 990 Syrische weeskinderen gebouwd. Het weescentrum genaamd ‘Levenscentrum voor Kinderen’, oftewel weesdorp, staat op een gigantische 100.000 vierkante meter. Daarmee is het ‘s werelds grootste opvangcentrum voor kinderen.

Om de pijn en verdriet van Syrische weeskinderen enigszins te verzachten zijn de Turkse hulporganisatie IHH en RAF uit Qatar een samenwerking aangegaan om het weescentrum voor de Syriërs te realiseren. Zo wil men de kinderen de zorg, onderwijs en liefde geven die ze verdienen, zonder dat ze in handen vallen van mensenhandelaren en de orgaanmaffia. De cijfers zijn schrikbarend: ruim een miljoen Syrische kinderen zijn wees geraakt door de oorlog in hun land, die nu zes jaar duurt.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)2

“Kinderen zijn het meest geraakt door deze oorlog. De psychische schade is enorm. Zo’n opvangcentrum was hard nodig”, reageert Murat Yılmaz van IHH’s weesafdeling in een interview. “Wij hebben besloten om dit centrum op een afstand van drie kilometer van Syrië te bouwen. De villa’s in dit dorp zijn allen liefdeshuizen voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud.”

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)3

Het grootste opvangcentrum ter wereld heeft 55 villa’s (elk 350 vierkante meter) met twee woonlagen. Het dorp bestaat niet alleen uit weeshuizen: het heeft drie scholen (met smartboards) op basis- en middelbare schoolniveau, een moskee, een groot revalidatiecentrum, een polikliniek, verschillende zalen voor entertainment, sporthallen, parkjes, speeltuinen, een cultureel centrum, picknickplaatsen en een dierentuin.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)7

Het weescentrum biedt meer dan alleen opvang: “Deze kinderen hebben hun ouders verloren. Zij hebben therapie nodig. Wij gaan ze behandelen. Wij gaan ze het echte leven proberen te leren. Ze krijgen zakgeld waarmee ze hun eigen boodschappen kunnen doen in winkels in ons centrum. Ze gaan bijvoorbeeld zelf naar de kapper. Er is ook de mogelijkheid dat ze hun eigen olijfbomen planten en deze verzorgen. Elk huis krijgt zes verzorgers. 330 mensen gaan voor deze kinderen zorgen”, laat Yılmaz weten.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)12

Het Turkse ministerie van Onderwijs zal voor het onderwijs van de Syrische weeskinderen zorgen.

Het weescentrum in de vorm van een villapark is dankzij de IHH, Qatarese RAF en het Turkse ministerie van Familie en Sociale Zaken gebouwd. “Er zijn ook enkele organisaties uit Maleisië, Indonesië, Engeland, Zuid-Afrika en Polen die ons deels hebben gesteund en een huis hebben bekostigd”, aldus IHH.

Het weescentrum gaat donderdag (19 mei) open.

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)4Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)13

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)6

Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)8 Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)9 Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)10Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)11 Turken bouwen grootste weescentrum ter wereld voor Syrische kinderen (FOTO’S + VIDEO)5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 17-05-2017

May 17, 2017
Loading posts...