<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 18, 2018

Turken bouwen nieuwe grote luchthaven van Sudan

Een Turks bouwbedrijf begint volgend jaar met de bouw van de grootste luchthaven van Sudan.

Dat liet de voorzitter van het bedrijf donderdag weten.

“We leggen in het eerste kwartaal van 2019 de basis voor de nieuwe Khartum International Airport en zullen het in minder dan 36 maanden voltooien”, zei de voorzitter van bouwbedrijf Summa, Selim Bora, in een interview.

Het project, ter waarde van bijna 1,2 miljard dollar, wordt in drie fasen gerealiseerd. “Eerst zullen we een terminal, met een capaciteit van jaarlijks zes miljoen passagiers, de landingsbanen en vliegtuigopstelplaatsen bouwen”, legde Bora uit.

De Turkse voorzitter liet weten dat de jaarlijkse capaciteit van de luchthaven in de tweede fase negen miljoen zal worden en twaalf miljoen na fase drie.

Het project, ontwikkeld volgens het build-operate-transfer-model (BOT), bevindt zich momenteel in de ontwerpfase.

“Sudan heeft het grootste landoppervlak in Afrika. De luchthaven zal ook andere landen in de regio bedienen. Momenteel zijn de luchthavens in Caïro en Addis Abeba de belangrijkste en meest effectieve op het continent”, aldus Bora.

Het Turkse bouwbedrijf heeft ook bouwprojecten lopen in andere Afrikaanse landen zoals Senegal, Rwanda, Congo en Benin. Ook renoveert Summa het vliegveld van Niger, dat in juli 2019 wordt voltooid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 18-10-2018

Oct 18, 2018
Loading posts...