<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 20, 2018

Turken dansen met jets en helikopters in de lucht tijdens megafeest Istanbul

Dat het grote technologie- en luchtvaartfestival van Turkije, TEKNOFEST, donderdag veel bekijks zou trekken en aandacht zou krijgen, was al bekend bij de vooraanmeldingen.

Ruim 80.000 mensen meldden zich van te voren aan om de meest unieke races, luchtshows en technologieën te bewonderen op de nieuwe luchthaven van Istanbul, de grootste ter wereld die vanaf nul is gebouwd. In de middaguren stroomde een grote menigte mensen toe naar het nieuwe vliegveld.

De dag startte met een weergaloze dragrace tussen de snelste auto’s en vliegtuigen ter wereld. De Turkse wereldkampioen en motorcoureur Kenan Sofuğlu daagde met succes een F-16 uit samen met nog een privéjet (Challenger 605) en een Formule 1-wagen. Hij kwam als eerste over de eindstreep. Aan die wedstrijd deden ook mee de supersnelle auto’s Tesla P100DL, Lotus Evora 430 GT en Aston Martin The New Vantage. (VIDEO)

De festivalbezoekers kregen de dag van hun leven met nog meer shows: twee Turkse ATAK-gevechtshelikopters dansten de zogeheten Harmandalı in de lucht. Turkse wereldbekende acrobatiepiloten haalden de grootste stunten uit met hun straaljagers.

Meerdere Turkse defensiebedrijven toonden ook hun nieuwste systemen en producten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 20-09-2018

Sep 20, 2018
Loading posts...