<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 12, 2021

Turken delen Ramadanhulp uit aan 10 miljoen mensen in 82 landen

Turkse hulporganisaties hebben in de afgelopen Islamitische heilige maand Ramadan meer dan 10 miljoen mensen in 82 landen voorzien van voedselpakketten, hulpgoederen en kleding. Daar kon de coronacrisis geen stokje voor steken.

De Turkse Rode Halve Maan, oftewel Kızılay, bereikte in de afgelopen maand meer dan 8 miljoen mensen, zowel in Turkije als over de hele wereld.

“De Islamitische wereld heeft de gezegende maand Ramadan de afgelopen twee jaar met een bezwaard hart doorgemaakt”, vertelde Kızılay-voorzitter Kerem Kınık in een exclusief interview. “En dat ondanks de coronapandemie.”

Kızılay deelde geld uit aan behoeftigen, alsook tegoedbonnen voor supermarkten, blikjes geroosterd vlees, warme maaltijden bereid in mobiele keukens, voedselpakketten, cadeaus voor kinderen en kleding voor mensen in nood.

Net als vorig jaar, zei de Turkse voorzitter, gaf de liefdadigheidsgroep bij haar Ramadanactiviteiten prioriteit aan de minderbedeelden die het meest door de pandemie zijn getroffen.

“De coronacrisis heeft de levens van miljoenen mensen verder negatief beïnvloed, met name dagloners en werknemers in de dienstensector. We gaven voorrang aan deze broeders en zusters en hun gezinnen in onze voedselhulp en kleding”, zei hij, eraan toevoegend dat bepaalde hulpmiddelen in de vorm van contant geld en vouchercodes voor supermarkten ook naar deze mensen zijn gestuurd.

De hulp is uitgedeeld door bijna 60.000 vrijwilligers. Hij sprak ook zijn dank uit aan alle donateurs die een helpende hand zijn geworden aan mensen in nood tijdens de vastenmaand voor moslims. De internationale activiteiten zijn uitgevoerd door de permanente vertegenwoordigers van de hulpgroep in 18 landen.

“Kızılay is een liefdadigheidsinstelling die de hand van genade van dit land uitstrekt naar de onderdrukten”, aldus Kınık.

TIKA

Als onderdeel van zijn ramadancampagne heeft het Turkse samenwerkings- en coördinatieagentschap (TIKA) voedsel, hygiënepakketten en warme maaltijden uitgedeeld aan bijna een miljoen mensen in nood in 82 landen.

Volgens gegevens die zijn vrijgegeven door de door de staat gerunde liefdadigheidsinstelling, zijn 137.000 voedselpakketten en 19.000 hygiënepakketten uitgedeeld tijdens de Islamitische heilige maand. Ook kregen 70.000 mensen maaltijden als onderdeel van hun campagne in vijf continenten.

TIKA-voorzitter Serkan Kayalar vertelde in een interview dat de campagne is geïnspireerd door Anatolische waarden.

Balkan

In de Balkan heeft TIKA Ramadanpakketten uitgedeeld aan minstens 1.000 behoeftige gezinnen in Bosnië en Herzegovina.

Er werden ook voedselpakketten bezorgd aan 2.000 gezinnen in de Servische hoofdstad Belgrado en de regio Sanjak. Minstens 1.000 ouderen en gehandicapten kregen thuis kant-en-klaarmaaltijden. Ongeveer 3.000 gezinnen in Noord-Macedonië ontvingen voedselpakketten. Nog eens 3.500 gezinnen die door de pandemie in Albanië werden getroffen, kregen voedsel uitgedeeld. 2.800 mensen kregen afhaalmaaltijden.

Oost-Europa en Centraal-Azië

In Kosovo zijn 1.700 voedsel- en 600 hygiënepakketten bezorgd aan gezinnen. Er werden ook ramadanpakketten uitgedeeld aan 2.000 gezinnen in 13 steden in Montenegro.

Gezinnen in Moldavië, Oekraïne, Kroatië en Roemenië ontvingen ook TIKA’s Ramadanpakketten.Er werden ook voedsel- en hygiënepakketten geleverd aan centra voor sociale bijstand die daklozen in verschillende steden van Hongarije bedienen.

Daarnaast werden er Ramadanpakketten uitgedeeld aan Krim-Karaïeten en Tataarse gezinnen in Litouwen en aan gezinnen in nood in de regio Andalusië in Spanje.

Minstens 2.500 gezinnen in Azerbeidzjan, vooral de families van martelaren en veteranen, en ontheemden van Karabach, ontvingen voedselpakketten.

In Oezbekistan ontvingen in totaal 4.630 gezinnen voedselpakketten en 2.500 gezinnen in Kirgizië ontvingen zowel voedsel- als hygiënepakketten.

Meer dan 1.000 gezinnen in vijf verschillende regio’s in Tadzjikistan ontvingen voedselhulp. Minstens 1.200 gezinnen met een laag inkomen in Mongolië ontvingen voedselpakketten en 1.200 gezinnen profiteerden van de distributieprogramma’s die in Kazachstan werden georganiseerd.

Afghanistan en het Midden-Oosten

TIKA deelde voedsel uit aan 3.300 gezinnen in heel Afghanistan via de kantoren in Kabul, Mazar-i-Sharif en Herat. Ongeveer 4.400 mensen profiteerden van de opgezette iftartafels. Aan weeskinderen werden verschillende geschenken gegeven als zakgeld.

Tijdens de maand Ramadan werd voedselhulp verleend aan 14.500 gezinnen in Palestina. De hulporganisatie leverde voedselhulp aan 9.000 gezinnen op de Westelijke Jordaanoever en 5.500 gezinnen in de Gazastrook. Bovendien werden er dagelijks iftarmaaltijden uitgedeeld aan 7.000 gezinnen in bezet Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever.

Gezinnen in nood in Irak en Syrië ontvingen ook Ramadanpakketten.

Er is ongeveer 45 ton voedsel uitgedeeld aan de behoeftigen in Jemen, met name weeshuizen, vrouwenopvangcentra, kansarme groepen en intern ontheemden. Tijdens de Ramadan werd er dagelijks voedsel uitgedeeld aan 500 mensen en werd er hulp geleverd aan 16.000 Jemenieten.

In Libanon is minstens 150 ton voedselhulp geleverd aan 10.000 gezinnen, voornamelijk in de hoofdstad Beiroet en Tripoli. Een voedselpakket van 21 ton werd verdeeld over 900 behoeftige gezinnen in Jordanië.

Afrika

In Afrika heeft TIKA een groot aantal mensen bereikt in Kenia, Tanzania, Somalië en Ethiopië.

In Tsjaad werden voedselpakketten bezorgd aan 1.500 gezinnen, inclusief wezen.

Minstens 2.000 voedselpakketten zijn uitgedeeld in het kamp van Eritrese vluchtelingen in Sudan en in de arme wijken van de hoofdstad Khartoum.

Tijdens de Ramadan werden voedselpakketten uitgedeeld aan 500 gezinnen in Senegal.

Verder werden er voedselpakketten gegeven aan 2.650 gezinnen in de staten Natal, Gauteng en West-Kaap in Zuid-Afrika.

Minstens 450 noodlijdende gezinnen in Namibië en 750 gezinnen in dorpen in Lesotho kregen Ramadanpakketten.

In Mozambique werd voedselhulp verleend aan twee bejaardenhuizen en twee weeshuizen.

Ook gezinnen in Kameroen, Niger en Zimbabwe kregen hulp van TIKA. Er zijn voedselpakketten bezorgd bij 2.500 gezinnen in Gambia. Minstens 1.000 gezinnen profiteerden van distributieprogramma’s in Angola, Benin, Botswana, Ghana, Zuid-Soedan, Rwanda en Zambia.

In Noord-Afrika werden Ramadanpakketten uitgedeeld aan 1.300 gezinnen in Algerije en Tunesië, evenals aan 1.500 gezinnen in Libië.

Rohingya-vluchtelingen

TIKA verstrekte maaltijden aan 5.000 Rohingya-moslimfamilies en leverde hulppakketten bestaande uit basisvoedsel aan 5.300 gezinnen in kamp nummer 16 in Cox’s Bazaar, Bangladesh.

In Pakistan ontvingen 4.000 gezinnen in totaal 55 ton voedselpakketten bij D.I. Khan, Mardan, Charsadda, Muzaffarabad en federaal bestuurde stamgebieden.

Er zijn voedselpakketten uitgedeeld aan 1.300 gezinnen die hun levensonderhoud voorzien door afval op te halen in de stad Karachi.

Ongeveer 6.000 gezinnen in nood profiteerden van distributieprogramma’s in Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Argentinië, Chili, Colombia en Guyana.

Andere Turkse hulporganisaties

Overigens waren het niet Kızılay en TIKA die flink bezig waren in het buitenland, maar ook vele andere grote hulpgroepen zoals TDV (Diyanet), IHH, AFAD, IDDEF, TADD en vele andere Turkse organisaties.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-05-2021

May 12, 2021
Loading posts...