<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 01, 2021

Turken domineren Europees luchtruim

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft opnieuw de meeste vluchten van Europa uitgevoerd. De top drie voor eind januari bestaat uit twee Turkse luchtvaartmaatschappijen.

Dat rapporteerde Eurocontrol, de Europese Organisatie voor Luchtvaartveiligheid, maandag.

Turkish Airlines staat aan de Europese leiding met 588 vluchten, op een afstand gevolgd door Air France met 387. De vlaggendrager van Frankrijk wordt opgejaagd door de Turkse prijsvechter Pegasus Airlines met 265 vluchten.

KLM staat met 221 vluchten op de nummer vijf, gevolgd door de Duitse Lufthansa (218). De Marokkaanse Royal Air Maroc bevindt zich op de vijftiende plaats (90) en deed het beter dan Emirates uit de VAE (87), die zich mag meten met Easyjet (ook 87).

Corona

Week 4 van 2021 had gemiddeld slechts 8.747 vluchten per dag, een min van 65,6 procent vergeleken met die tijdsperiode in 2019. De daling is volledig toe te schijven aan de coronapandemie en reisrestricties, ontwikkelingen waar Turkije ook hard door is geraakt.

Istanbul Grand Airport

De nieuwe megaluchthaven van Istanbul is dit jaar de drukste luchthaven van Europa geworden en liet concurrenten Parijs Charles De Gaulle, Schiphol en Frankfurt achter zich.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-02-2021

Feb 01, 2021
Loading posts...