<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 03, 2021

Turken en Australiërs sluiten strategische deal

Het Turkse bedrijf Repkon, actief in de metaalvormingssector, gaat samenwerken met het Australische bedrijf Titomic om schietbuizen te produceren.

Als onderdeel van de overeenkomst wordt in Australië een fabriek opgericht dat moderne (wapen)lopen gaat produceren die zijn ontworpen door Repkon, gebruikmakend van zijn flowforming-technologie en Titomic’s kinetische fusietechnologie.

Ibrahim Kulekci, algemeen directeur van Repkon, zei dat de bedrijven enorm zullen profiteren van het partnerschap.

Repkon levert al meer dan 40 jaar technologische oplossingen in de metaalvormingssector en biedt zijn strategische producten voor de defensie-, lucht- en ruimtevaartindustrie aan nationale en internationale bedrijven.

Het Turkse bedrijf vervaardigt machines die hoge precisiecomponenten kunnen produceren voor de defensie-, lucht- en ruimtevaartindustrie door middel van een koud proces – zoals vloeivorming -, shearforming en warmspinnen.

Repkon biedt inheemse oplossingen voor open en stilzwijgende embargo’s, vooral in de productie van gekalibreerde schietbuizen van 5,56, 7,62, 9 en 12,7 mm. Het bedrijf zorgt ervoor dat de importafhankelijkheid van Turkije afneemt.

Met de zogeheten flowforming-technologie slaagde Repkon erin om voor het eerst ter wereld een 40 mm gekalibreerde granaatwerper in gebruik te nemen.

Repkon is van plan om met de samenwerking zijn schietbuiscapaciteiten naar een hoger niveau te tillen. Flowforming en gelaagde fabricagetechnologieën van de twee bedrijven worden gecombineerd om oplossingen te bieden voor wereldwijde problemen op dat gebied.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-04-2021

Apr 03, 2021
Loading posts...