<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2021

Turken en Marokkanen voeden veel arme Nederlanders

“Het klinkt heel idioot, maar het is echt zo: heel veel Nederlandse gezinnen worden op dit moment geholpen door Marokkaanse en Turkse gezinnen”, zegt Brigitte Strobbe over de armoede in Nederland, die alsmaar toeneemt. Ze doet haar verhaal in een uitgebreid nieuwsitem van Nieuwsuur afgelopen zaterdag.

“Er wordt altijd gezegd dat het de onderste laag is die het nodig heeft, maar wij zijn middeninkomen. Mensen die altijd gewerkt hebben, moeten naar de voedselbank”, benadrukte Strobbe over de huidige situatie. “De overheid hoort te zorgen voor zijn eigen mensen. Maar dat gebeurt gewoon niet.”

In het nieuwsitem ‘Buiten het Binnenhof’ is duidelijk te zien hoe met name Turkse en Marokkaanse ondernemingen voedselpakketten voorbereiden en afleveren bij informele voedselbanken. “We kunnen wel de overheid laten zien dat wij burgers, die het ook moeilijk hebben, toch voor onze medeburgers staan”, onderstreept Said Bensellam die een vrachtwagen vol voedselpakketten komt brengen.

Bekijk de uitzending van Nieuwsuur van afgelopen zaterdag, die bijna onder het tapijt verdween, HIER (video onderaan NOS-artikel).

Rotterdam

Afgelopen weekend werd ook bekend dat de Turks-Islamitische hulporganisatie Hasene warme soep uitdeelde aan een aanzienlijk aantal Nederlandse daklozen in Rotterdam, waar de situatie erger is dan elders. De Turkse Nederlanders zijn dat volgende week weer van plan, dit keer in Eindhoven. (LEES meer + exclusieve FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 15-02-2021

Feb 15, 2021
Loading posts...