<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 09, 2022

Turken eren gesneuvelde Ottomaanse soldaten tijdens WO I

In het oosten van Turkije zijn zondag de gesneuvelde Ottomaanse soldaten die deelnamen aan de Slag om Sarıkamış tijdens de Eerste Wereldoorlog door duizenden Turken herdacht.

Tijdens de Slag om Sarıkamış van december 1914 tot januari 1915 stierven tienduizenden Ottomaanse soldaten, geleid door Enver Pasha, toen ze een aanval lanceerden in de buurt van de oostelijke stad Kars om de Ottomaanse gebieden onder de Russische bezetting te bevrijden.

Duizenden Turken uit verschillende delen van de provincie verzamelden zich zondag ondanks het vriesweer in het district Sarıkamış, gelegen in de huidige provincie Kars, om de gevallen soldaten te eren.

Een herdenkingsceremonie die volgde op de mars werd bijgewoond door hoge militaire en civiele functionarissen, waaronder minister van Defensie Hulusi Akar, minister van Jeugd en Sport Mehmet Kasapoğlu en minister van Familiezaken en Sociale Diensten Derya Yanık.

Tijdens de ceremonie prees Akar de heldhaftigheid en opofferingen van de soldaten van Sarıkamış.

Hun erfenis leeft nog steeds en dient als inspiratie om meer te bereiken voor de toekomst van het land, zei hij, eraan toevoegend dat de Turkse Strijdkrachten een aanzienlijke en afschrikkende kracht zijn die door de wereld wordt erkend.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-01-2022

Jan 09, 2022
Loading posts...