<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2017

Turken gaan grootste moskee van Europa compleet omtoveren

De grootste moskee van Europa, die bestond uit oude fabriekshallen in Frankrijk, krijgt een Turkse opknapbeurt. Het oude gebedshuis in Straatsburg wordt compleet omgebouwd tot een moskeecomplex met minaretten in Ottomaanse bouwstijl.

Zondag wordt het startsein gegeven voor de enorme Eyüp Sultan moskee, die nu 28 koepels en twee minaretten met een hoogte van 44 meter krijgt. De oude fabriekshallen, 21 jaar geleden gekocht door de islamitische organisatie Milli Görüş (IGMG), zijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe Eyüp Sultan.

De bouw zal starten in aanwezigheid van de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ, de Bosnische president van het driekoppige staatspresidium van Bosnië en Herzegovina Bakir Izetbegovic en Franse autoriteiten.

De nieuwe Turkse moskee zal plaats bieden aan 3.000 mensen. Het complex zal een school, conferentiezalen, winkels, een restaurant en een bibliotheek bevatten. De moskee krijgt ook een overdekte parkeergarage voor 600 auto’s en een fietsenstalling voor 260 fietsen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – STRAATSBURG | Gepubliceerd: 14-10-2017

Oct 14, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...