<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2017

Turken gaan grootste moskee van Europa compleet omtoveren

De grootste moskee van Europa, die bestond uit oude fabriekshallen in Frankrijk, krijgt een Turkse opknapbeurt. Het oude gebedshuis in Straatsburg wordt compleet omgebouwd tot een moskeecomplex met minaretten in Ottomaanse bouwstijl.

Zondag wordt het startsein gegeven voor de enorme Eyüp Sultan moskee, die nu 28 koepels en twee minaretten met een hoogte van 44 meter krijgt. De oude fabriekshallen, 21 jaar geleden gekocht door de islamitische organisatie Milli Görüş (IGMG), zijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe Eyüp Sultan.

De bouw zal starten in aanwezigheid van de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ, de Bosnische president van het driekoppige staatspresidium van Bosnië en Herzegovina Bakir Izetbegovic en Franse autoriteiten.

De nieuwe Turkse moskee zal plaats bieden aan 3.000 mensen. Het complex zal een school, conferentiezalen, winkels, een restaurant en een bibliotheek bevatten. De moskee krijgt ook een overdekte parkeergarage voor 600 auto’s en een fietsenstalling voor 260 fietsen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – STRAATSBURG | Gepubliceerd: 14-10-2017

Oct 14, 2017
 • Ozturk

  Oehh, dit zal hard binnenkomen bij de rechts-extremistische bezoekers van ons forum. Europa islamiseert in rap tempo en de islam is hard op weg de grootste geloofsstroming van Europa te worden. Dat laatste nog vooral omdat de heidense Europeanen zelf steeds goddelozer worden en zich ook steeds meer zo gedragen.
  Europeanen geloven in steeds grotere mate alleen nog in hun eigen individuele ikkie en laten de rest van de wereld het liefst stikken.

  Haatsmurf moet toch nog maar eens een tandje bij gaan zetten, want zijn islamofobe boodschappen sorteren in de praktijk weinig, eigenlijk juist een averechts effect.

 • Omario

  Beste Ozturk,

  Bij jouw laatste alinea moest ik gelijk denken aan een hele mooie maar ook zeer belangrijke aya (vers) uit de Koran:

  “Zij wensen het Licht van Allah te doven met hun monden, maar Allah zal Zijn Licht voltooien, ook al verafschuwen de ongelovigen dit.”

  De realiteit is dat er steeds meer mensen zijn die zich bekeren tot de Islam waarvan het meerendeel vrouw, steeds meer moskeen die ook meer mensen trekken. Meer ouders die hun kinderen lessen laten volgen. Volwassen die meer kennis opdoen.

  Al die inspanningen van die extreemrechtse haatpredikers zal niks uitmaken.

 • Ibrahim

  Ameen!

Loading posts...