<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 27, 2021

Turken gaan nieuwe luchthaven van Oezbekistan bouwen

De Turkse luchthavenexploitant TAV heeft een overeenkomst getekend met het Oezbeekse ministerie van Innovatieve Ontwikkeling over samenwerking op het gebied van gezamenlijke investeringen en innovatieve projecten.

Dat liet het bedrijf woensdag weten.

TAV gaat samenwerken met Oezbekistan bij de modernisering van huidige luchthavens en de uitvoering van een gezamenlijk investeringsproject voor de bouw van een nieuwe luchthaven in de hoofdstad Tasjkent.

Het Memorandum of Understanding (MoU) is dinsdag tijdens een ceremonie in Tasjkent ondertekend door viceminister van Innovatieve Ontwikkeling Oybek Norinbaev en Sani Şener, CEO van TAV Airports.

Şener noemde de deal een belangrijke stap in de richting van TAV’s groeidoel in Centraal-Azië.

TAV Airports

TAV Airports biedt geïntegreerde diensten op alle gebieden van luchthavenactiviteiten met een wereldwijde aanwezigheid op 91 luchthavens in 26 landen. In 2018 heeft het bedrijf diensten verleend voor een miljoen vluchten en aan 152 miljoen passagiers.

Via haar dochterondernemingen is TAV actief op het gebied van luchthavendiensten, waaronder duty-free, eten en drinken, grondafhandeling, IT, particuliere beveiliging en beheer van commerciële ruimtes.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-01-2021

Jan 27, 2021
Loading posts...