<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 11, 2017

Turken helpen met man en macht vluchtende Rohingya

De Turkse hulporganisatie IHH is net als de Turkse staatsorganisatie TIKA, AFAD en andere hulpstichtingen actief bezig voor de Rohingya-moslims in Myanmar. Zij zijn afgereisd naar de regio en helpen met het uitdelen van voedselpakketten, kleding en medicijnen.

Ook helpen de Turkse hulpverleners de Rohingya-moslims die op de vlucht zijn naar Bangladesh. Zij proberen de rivier Naf tussen Myanmar en Bangladesh over te steken.

IHH heeft ook ervoor gezorgd dat 45.000 Rohingya van noodhulp is voorzien. Om stormloop te voorkomen, zijn er van te voren coupons uitgedeeld aan noodlijdende families.

Turkije

Naast civiele hulporganisaties, zet Turkije zich ook op staatsniveau flink in voor de gevluchte Rohingya-moslims. Het land heeft inmiddels 1.000 ton noodhulp verspreid aan de vluchtelingen en maakt zich op voor een tweede hulpactie in de vorm van 10.000 ton noodhulp, liet de president van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan, weten. (LEES meer)

De eerste etappe van de noodhulp is ook persoonlijk door de vrouw van Erdoğan, de first lady van Turkije, uitgedeeld. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – COX’S BAZAR | Gepubliceerd: 11-09-2017

Sep 11, 2017
Loading posts...