<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 07, 2017

Turken helpen moslims in Zuid-Azië: bouwen moskeeën en weeshuizen

De Turkse humanitaire hulporganisatie IHH heeft vorig jaar negen gebouwen in Zuid-Azië neergezet voor moslims in Bangladesh, Indonesië, Nepal en Pattani.

Dat meldt IHH dinsdag in een schriftelijke verklaring.

Dankzij donateurs zijn in Bangladesh drie weeshuizen en twee moskeeën gebouwd om aan de vraag van moslims te voldoen. Indonesië zag twee nieuwe moskeeën na de Turkse hulp. In Nepal is een culturele centrum gebouwd en in Pattani, een oud islamitisch koninkrijk ten zuiden van Thailand, zag men een weeshuis opengaan.

Turkse hulporganisatie helpt moslims in Zuid-Azië bouwt moskeeën en weeshuizen2

Namens IHH laat Zuid-Azië coördinator Münevver Hüseyin weten dat er vraag is naar de betreffende gebouwen, die lang zullen meegaan in plaats van een eenmalige hulp. “De mensen daar hebben dat hard nodig. Dat laten ze ook aan ons weten. Wij streven ernaar om hun zoveel mogelijk te helpen met weeshuizen, scholen, moskeeën en culture centra.”

Turkse hulporganisatie helpt moslims in Zuid-Azië bouwt moskeeën en weeshuizen4

IHH

De Turkse hulporganisatie heeft vorig jaar in 16 Aziatische landen 939.754 mensen geholpen in de vorm van voedselpakketten, onderdak en onderwijs. In het Midden-Oosten en Afrika zijn 2,7 miljoen mensen geholpen.

Turkse hulporganisatie helpt moslims in Zuid-Azië bouwt moskeeën en weeshuizen1

De hulp van IHH bereikt 135 landen. Er wordt in 54 landen gezorgd voor 88.976 weeskinderen. In 21 landen zijn vorig jaar 901 waterputten geopend voor schoon drinkwater aan behoeftigen.

Turkse hulporganisatie helpt moslims in Zuid-Azië bouwt moskeeën en weeshuizen5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-02-2017

 

Feb 07, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...