<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 06, 2019

Turken in Europa tientallen keren aangevallen

Turkse burgers die in het buitenland wonen, zijn volgens de speciale database van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in de eerste negen maanden van 2019 geconfronteerd met minstens 88 aanvallen op basis van vreemdelingenhaat en racisme.

Als reactie op de toenemende vreemdelingenhaat, discriminatie, racisme en Islamofobie overal ter wereld – vooral in Europa, waar tot 5,5 miljoen Turken wonen – heeft het ministerie actie ondernomen om een database op te zetten om aanvallen op Turkse burgers in het buitenland te registreren.

Daarnaast heeft het ministerie ook een callcenter opgericht om Turkse mensen te helpen die het doelwit zijn van dergelijke aanvallen en hen te informeren over hun wettelijke rechten. Het callcenter registreert ook aanvalsstatistieken.

Tot nu toe zijn in 2019 in totaal 88 xenofobe aanvallen gemeld aan Turkse buitenlandse vertegenwoordigers.

De meeste van hen, 56, vonden plaats in Duitsland, terwijl Oostenrijk en Zwitserland beide op de tweede plaats komen, met zeven aanvallen in dat land.

Zes aanvallen werden uitgevoerd in Frankrijk, en twee in de VS, Nederland en Griekenland; ook, Turken woonachtig in België, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Polen rapporteerden één aanval.

Aangezien de meeste aanvallen niet worden gemeld aan politie of autoriteiten, wordt aangenomen dat het werkelijke aantal aanvallen veel hoger is.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-12-2019

Dec 06, 2019
Loading posts...