<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 05, 2016

Turken kopen Duitse vliegtuigbouwer

De Duitse vliegtuigbouwer Aquila Aviation GmbH, maker van onder meer de tweezits A211, is overgenomen door het Turkse bedrijf B Plas uit Bursa.

De handtekeningen zijn vrijdag op het hoofdkantoor van Aquila in Berlijn gezet met in aanwezigheid van de burgemeester van Bursa Recep Altepe en de senior manager van B Plas Celal Gökçen.

webt4fe9uvwc dokp;2grdsc

“We hebben hier te maken met een historische overeenkomst voor Bursa. Vanaf nu doet Bursa ook mee met de luchtvaartsector. We willen hiermee als stad en land onze eigen vliegtuigen produceren”, sprak de Turkse burgemeester.

Senior Manager Gökçen gaf aan dat Aquila, Italiaans voor adelaar, voortaan een Turkse adelaar is: “Ik hoop hiermee dat we ons land en onze stad van dienst kunnen zijn. Aquila is voortaan een Turkse adelaar.”

webt4fyeiv2cjwolfevqdcwas

Het Turkse bedrijf B Plas, verbonden aan de Gökçen Group, wordt gezien als een van de leidende bedrijven van de industrie in Bursa en heeft een internationale bekendheid als leverancier van geavanceerd kunststofonderdelen voor de auto- en luchtvaartindustrie.

Inmiddels heeft de burgemeester van Bursa een order van drie vliegtuigen geplaatst bij B Plas.

webgf29vcuop2qgvwdc a

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN – BURSA

Feb 05, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...