<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 29, 2019

Turken kopen Euraziatische tak Japanse kredietbeoordelaar

Toonaangevende bank- en financiële instellingen van Turkije hebben 85,05 procent van ratingbureau JCR Eurasia gekocht, verklaarde de Turkse Bankenvereniging TBB vrijdag.

Beurs (Borsa) Istanbul zal 18,5 procent van het bedrijf houden, terwijl de Japan Credit Rating Agency (JCR) 14,95 procent van de kredietbeoordelaar in handen heeft. Turkse particuliere en overheidsfinanciers, waaronder Ziraat Bank, Garanti BBVA, Yapi Kredi zal ook aandelen in het bedrijf houden van 2,86 procent, aldus de verklaring.

Het nieuwe partnerschap zal de kredietwaardigheid bepalen van bedrijven die willen lenen van financiële markten, wat zou helpen het gebruik van financiële middelen efficiënter te maken. Het plan kan worden beschouwd als een “tastbare stap” die Turkije heeft gezet bij het opzetten van een “nationaal ratingbureau”.

Turkije heeft lange tijd kritiek geuit op internationale agentschappen en benadrukt dat ze subjectief bezig zijn en van tijd tot tijd een ondoorzichtige evaluatie uitvoeren. Dat resulteert volgens de Turkse regering in een oneerlijk afname van het vertrouwen in de economieën van sommige landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 29-11-2019

Nov 29, 2019
Loading posts...