<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 29, 2018

Turken leggen wegen aan in Servië

De Servische regering en het Turkse bouwbedrijf Taşyapı hebben maandag een contract van 27 miljoen dollar getekend voor de wederopbouw van de autoweg die twee zuidelijke steden in Servië verbindt.

Het contract voor de reconstructie van de autoweg tussen Novi Pazar en Tutin werd ondertekend door de raadsvoorzitter van Taşyapı Emrullah Turanli en de Servische minister van Bouw, Transport en Infrastructuur Zorana Mihajlovic.

Novi Pazar is de grootste stad in de regio Sandzak van Servië. Het werd opgericht tussen 1459-1461 door Ishakoğlu Isa Bey, de stichter van de Bosnische hoofdstad Sarajevo en de hoofdstad van Macedonië, Skopje.

Turkije hecht veel belang aan de regio Sandzak, omdat het een rol speelt bij het overbruggen van de betrekkingen tussen de twee naties en de culturele banden op het sterkst houdt.

De weg naar Tutin is ongeveer 22,5 kilometer lang en wordt gebruikt door meer dan 150.000 mensen. Tutin is ook de eerste gemeente in Servië met duurzame windenergie.

Tijdens de ceremonie zei Mihajlovic dat 80 procent van het project wordt gefinancierd uit een Turkse lening en de resterende 20 procent uit het budget van Servië.

“Het contract dat we vandaag hebben ondertekend omvat de ontwikkeling van een voorbereidend project, de ontwikkeling van een gedetailleerd plan voor de regelgeving en de uitvoering van de oprdracht”, zei Mihajlovic.

De Servische vicepremier Rasim Ljajic en de Turkse ambassadeur in Belgrado Tanju Bilgiç waren ook aanwezig bij de ondertekeningsceremonie. Bilgiç zei dat het Turkse coördinatie- en samenwerkingsagentschap (TIKA) tot nu toe ongeveer 20 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de regio Sandzak en dat er veel wederopbouwprojecten zijn.

Met de hulp van Turkije wordt ook een snelweg gebouwd tussen Belgrado en Sarajevo. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BELGRADO | Gepubliceerd: 29-10-2018

Oct 29, 2018
Loading posts...