<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 09, 2021

Turken leven mee met Indonesië

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft namens het land medeleven betuigd aan Indonesië. Daar verongelukte zaterdag een toestel van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air.

Het vliegtuig stortte kort na het opstijgen in Jakarta neer in de Javazee. “We hebben met groot verdriet vernomen dat een passagiersvliegtuig dat van Jakarta naar de stad Pontianak in Indonesië vloog, vandaag kort na het opstijgen is neergestort, waarbij meer dan 60 mensen om het leven zijn gekomen”, reageerde Turkije.

“We delen het verdriet van de vriendelijke en broederlijke mensen in Indonesië. We wensen de genade van Allah aan degenen die hun leven hebben verloren bij het tragische ongeluk en betuigen onze oprechte condoleances aan hun nabestaanden”, verklaarde Ankara.

De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu condoleerde zijn Indonesische tegenhanger Retno Marsudi in een telefoongesprek.

Çavuşoğlu plaatste ook een bericht op Twitter: “Beste zuster Retno, mijn oprechte condoleances voor het vliegtuigongeluk bij Jakarta. Moge Allah genadig zijn met degenen die het leven lieten in deze vreselijke tragedie. We delen het verdriet van het broederlijke Indonesische volk.”

De voorzitter van het Turkse parlement betuigde ook zijn medeleven aan Indonesië.

“Ik ben diep bedroefd over het verlies van vele levens bij een vliegtuigongeluk in Indonesië. Ik wens Allah’s genade voor degenen die hun leven hebben verloren en betuig mijn condoleances aan hun geliefden en aan de broederlijke bevolking van Indonesië”, aldus Mustafa Şentop op social media.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-01-2021

Jan 09, 2021
Loading posts...