<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 19, 2020

Turken nemen deel Zwitsers biotechbedrijf over

Het Turkse farmaceutische bedrijf Abdi Ibrahim heeft meer dan een kwart van de aandelen van het Zwitserse biotechbedrijf OM Pharma overgenomen.

Het gaat om een deal van 4,2 miljard lira, omgerekend 530 miljoen dollar, voor 28,5 procent van het bedrijf in Zwitserland.

“Het partnerschap zal onze toegang tot nieuwe markten vergemakkelijken, met name Latijns-Amerika, China en de VS”, reageerde de Turkse bedrijfsvoorzitter Nezih Barut.

Evenzo zal OM Pharma nu gemakkelijker toegang hebben tot het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waar Abdi Ibrahim een ​​aanzienlijke aanwezigheid geniet, liet hij weten.

Biotechnologie is de belangrijkste motor van geneesmiddelen, zei Barut. Turkije moet sneller actie ondernemen voordat het kansen laat liggen in die sector.

Abdi Ibrahim zal de komende dagen een aanzienlijk R&D-budget van 250 miljoen Zwitserse frank, ongeveer 275 miljoen dollar, toewijzen aan OM Pharma voor de ontwikkeling van biotechgeneesmiddelen en klinische proeven.

“Dit is een spannende ontwikkeling voor ons die ook onze strategie zal ondersteunen om onze groei te stimuleren en de waarde van ons bedrijf te vergroten”, benadrukte de Turkse bedrijfsvoorzitter.

De Turkse industrie, zo concludeerde hij, heeft met zijn sterk personeelsbeleid, productie-ervaring en ondernemerschap het potentieel om een ​​verschil te maken in de wereld, niet alleen in de farmaceutische industrie, maar op alle gebieden.

Abdi Ibrahim, Turkije’s toonaangevende farmaceut, begon in 1912 als een buurtapotheek en begon in 1919 met het exploiteren van de eerste fabriek.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-09-2020

Sep 19, 2020
Loading posts...