<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2018

Turken ontvangen hoogste onderscheiding Duitsland

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft dinsdag twee Turken de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek toegekend voor hun vrijwilligerswerk en hun diensten op het gebied van herinneringscultuur.

Burak Yılmaz (31) is beloond voor zijn inspanningen om racisme en antisemitisme te bestrijden en het bewustzijn onder de migrantenbevolking te vergroten over de misdaden van het naziregime.

Gülaynur Kanaat Uzun, 52, ontving de prijs als erkenning voor haar decennialang werk voor emancipatie van vrouwelijke migranten en haar projecten over de migratiegeschiedenis van Berlijn.

Steinmeier onderstreepte tijdens de prijsuitreiking het belang van lessen uit de geschiedenis en prees sociale initiatieven tegen racisme en antisemitisme.

“De les die we uit het verleden hebben geleerd, betekent dat we grote vastbeslotenheid moeten tonen in de strijd tegen het antisemitisme, dat tot op de dag van vandaag nog steeds heftig is”, zei hij.

“Mensen zullen deze les alleen begrijpen als discriminatie tegen alle minderheden verboden is, ongeacht hun religie, cultuur, achtergrond, sociale situatie, seksuele geaardheid of identiteit”, aldus de Duitse president.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 05-12-2018

Dec 05, 2018
Loading posts...