<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 30, 2018

Turken ontwikkelen nieuw halal betaalsysteem

Het Turkse bedrijf MenaPay heeft een nieuw algemeen betalingssysteem voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) ontwikkeld. Het baanbrekende project, ontwikkeld op eigen bodem en gebaseerd op blockchain, verkeert in de opstartfase.

Dat laat marketingdirecteur İlker Çıkrıkçılı in een exclusief interview weten.

De mobiele app van het nieuwe betaalmiddel heeft tot nu toe 6,5 miljoen dollar aan investeringen ontvangen, met name van de belangrijkste investeringsmaatschappij Bogazici Ventures.

“Ongeveer 84 procent van de bevolking van de MENA-regio (326 miljoen mensen) gebruikt geen creditcard vanwege religieuze redenen”, vertelt Çıkrıkçılı. “MenaPay is ontworpen in overeenstemming met islamitische financieringsregels.”

De Turkse directeur laat weten dat MenaPay goedgekeurd en gelicentieerd is door de centrale banken van Dubai en Bahrein. Ook is een Sharia-wetcertificaat aangevraagd.

“Met behulp van blockchain-technologie worden geldtransacties verricht met letterlijk duizenden getuigen, die de twee getuigen overschrijden die door de sharia worden geëist”, stelt Çıkrıkçılı.

‘Geldtransacties binnen seconden’

Het systeem zal cryptogeld gebruiken die privé is ontwikkeld voor MenaPay, genaamd MenaCash genaamd. “De onderscheidende kenmerken van MenaPay zijn de blockchain-technologie en geldtransacties tussen personen zonder banken”, zegt hij.

MenaCash kan ook als valuta dienen in de MENA-regio. “Via MenaPay verlopen geldtransacties binnen twee seconden.”

Geldtransacties worden beheerd door een wereldwijde externe serviceprovider. Mensen kunnen MenaCash kopen in regionale vestigingen. Gebruikers zullen in staat zijn om bij winkels, restaurants of websites MenaCash te kopen (waarde gebaseerd op dollar). MenaCash is ook overdraagbaar.

“Ons doel voor het eind van 2019 is om een ​​waarde van een miljard dollar te bereiken en een wereldwijde betalingsprovider te worden”, aldus Çıkrıkçılı.

De mobiele MenaPay-app gaat op 15 januari de lucht in.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 30-12-2018

Dec 30, 2018
Loading posts...