<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 25, 2020

Turken op hun best: massaal hulp naar getroffen Elazığ en Malatya

Het was kort na de zware aardbeving in het Oost-Anatolische Elazığ en Malatya ook code rood in andere Turkse gemeenten en bij hulporganisaties. Binnen korte tijd na het slechte nieuws waren de eerste vrachtwagens op eigen initiatief volgeladen met hulpgoederen en al onderweg naar de aardbevingsslachtoffers.

Niet alleen grote ervaren Turkse hulporganisaties schoten direct te hulp, ook andere kleinschalige en civiele initiatieven sloegen de handen ineen om zo snel mogelijk hulpgoederen te sturen naar Elazığ en Malatya, variërend van mobiele keukens, voedsel, dekens, kleding tot aan babyproducten.

De Turkse staat en president is ook grootschalig aanwezig in de regio. Zaterdag kregen 15.000 slachtoffers onderdak en voedsel aangeboden. TOKI, het staatsinstituut voor woningbouw en huisvesting, zal heel snel stalen huizen neerzetten. Ook worden nieuwe reservehuizen beschikbaar gesteld aan mensen die hun huizen kwijt zijn.

Bij de aardbeving met een kracht van 6,8 kwamen vrijdagavond in Elazığ en Malatya zeker 28 mensen om het leven. Meer dan 1.200 mensen raakten gewond. Volgens experts is de bevingskracht en de daaruit vrijgekomen energie te vergelijken is met twaalf atoombommen uit de tijd van Hiroshima.

In Elazığ stortten 5 oude gebouwen in, in Malatya 25. Autoriteiten zijn een onderzoek gestart hoe dat heeft kunnen gebeuren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TURKIJE | Gepubliceerd: 25-01-2020

Jan 25, 2020
Loading posts...