<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 19, 2017

Turken openen grootste moskee van Vietnam: ‘Geen ander land steunt ons zo’

In Vietnam is vrijdag de grootste moskee van het land geopend. De moskee is gebouwd door de Turkse hulporganisatie IHH.

De belangstelling voor de opening van de moskee, genaamd ‘Kahramanlar Rahmet’, was enorm: maar liefst 15.000 mensen uit diverse steden van Vietnam en Cambodja woonden die bij.

“Vietnamese moslims hebben tijdens ons bezoek in 2014 aangegeven grote behoefte te hebben aan een moskee. We gingen toen aan de slag”, vertelde vicevoorzitter van IHH Hasan Aynacı.

Turken openen grootste moskee van Vietnam ‘Geen ander land steunt ons zo’2

De moskee in de provincie An Giang is in een jaar gebouwd. “We zijn zeer trots op het getoonde respect en liefde van Vietnamezen en Cambodjanen aan Turkije. We zullen Vietnam blijven steunen met moskeeën en scholen”, zei Aynacı.

Turken openen grootste moskee van Vietnam ‘Geen ander land steunt ons zo’5

Activist Ahmed Emin gaf aan dat er 82.000 moslims wonen in Vietnam en dit aantal met de dag toeneemt. “We misten altijd al een grote moskee hier. Moslims leven hier in vrede met mensen van een andere geloofsovertuiging. Zo ook met de regering van Vietnam die ons toestaat moskeeën en scholen te bouwen.”

Turken openen grootste moskee van Vietnam ‘Geen ander land steunt ons zo’8

Emin: “We zijn de Turken zeer dankbaar, zij hebben ons altijd gesteund. We ontvangen ook wel wat steun van andere moslimlanden, maar er is geen ander land dat ons zo sterk steunt als Turkije. ”

Turken openen grootste moskee van Vietnam ‘Geen ander land steunt ons zo’4

Het gebedshuis, dat plek zal bieden aan 1.200 moslims, is gebouwd dankzij een donatie van een Turkse zakenman uit Istanbul.

Turken openen grootste moskee van Vietnam ‘Geen ander land steunt ons zo’7Turken openen grootste moskee van Vietnam ‘Geen ander land steunt ons zo’3 Turken openen grootste moskee van Vietnam ‘Geen ander land steunt ons zo’6

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – VIETNAM | Gepubliceerd: 19-05-2017

May 19, 2017
Loading posts...