<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 13, 2018

Turken openen opnieuw door Oostenrijk gesloten moskee

De Turkse moskee die vorige week door de Oostenrijkse regering werd gesloten, is weer open. De moskee in Wenen heeft enkele correcties doorgevoerd: een nieuw naambord en betaling van contributie aan de desbetreffende Oostenrijkse vereniging.

Moskeevoorzitter Hacı Yağcı is zwaar teleurgesteld op het voormalige besluit van de Oostenrijkse regering moskeeën te sluiten. “Dit is een foute beslissing geweest. Het lijkt wel of men bewust voor een vrijdag heeft gekozen op een moment waar de moskee overvol was voor het vrijdaggebed. Men wil niet weten wat we vier dagen lang allemaal hebben meegemaakt.”

Het gebedshuis heeft een nieuwe naam gekregen: Viyana Alperen Ocakları. De voorzitter laat weten dat de moskee geen tekortkomingen meer heeft. “We hebben een nieuw naambord. Onze contributie is betaald. Men kan hier weer gezamenlijk het gebed komen verrichten.”

De moskee is sinds zijn oprichting in 1992 nooit in opspraak gekomen, liet Yağcı weten. “Maar de media heeft steeds onjuiste berichtgevingen over ons verspreid.”

Kerk

De moskee bevindt zich tegenover een kerk. “We hebben al jaren goede contacten met onze christenburen en houden zelfs braderijen voor hun terrein. We spreken vaak met de priester, waarmee we ook een lokaal platform mee beheren.”

Yağcı is hun andersgelovige buren dankbaar: “De Oostenrijkse media ging bij de christenen en priesters langs met vragen over ons. Zij antwoordden positief en waren lovend over ons. Deze reacties zijn ook gepubliceerd. Ik dank onze christenburen hiervoor.”

Kurz

De premier van Oostenrijk, Sebastian Kurz, besloot vorige week zeven moskeeën in zijn land te sluiten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WENEN | Gepubliceerd: 13-06-2018

Jun 13, 2018
Loading posts...