<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2019

Turken protesteren tegen Israëlische onderdrukking vrouwen in Jeruzalem

Enkele Turkse niet-gouvernementele organisaties in Istanbul marcheerden vrijdag ter ondersteuning van een campagne gericht op het bevorderen van bewustzijn over de vervolging van vrouwen in Jeruzalem.

Leden van verschillende organisaties verzamelden zich voor een moskee in het stadscentrum en wierpen hun steun achter een campagne genaamd “We zijn allen Maryam”. Betogers protesteerden tegen de onderdrukking van vrouwen door Israël.

“In het verleden werden inwoners van Jeruzalem geregeerd door de Islam, maar ze waren nooit onderhevig aan druk en geweld”, zei Aynur Işık, een woordvoerster van een van de protestgroepen.

Işık benadrukte dat Jeruzalem “donkere tijden” meemaakt in zijn geschiedenis en dat voor de ogen van de wereld gebeurt. “We willen dat de hele wereld over deze gruweldaden hoort”, zei ze en onderstreepte dat het vrouwen en kinderen zijn die het meest getroffen worden door de onderdrukking van Israël.

“De vrouwen van Jeruzalem leven door allerlei soorten vervolging en moeilijkheden”, zei ze. Ook liet Işık weten dat vrouwen in Jeruzalem geen gebeden mogen houden in de Al-Aqsa-moskee.

“Ik nodig iedereen die geweten heeft uit om Palestijnse vrouwen te helpen door de wereld te vertellen over de lelijke praktijken van bezetter Israël”, voegde ze eraan toe.

De campagne “We are All Mary” begon op 28 januari in Turkije en duurt tot 8 maart, met evenementen in verschillende landen over de hele wereld, waaronder Qatar, Kuweit, Oman, Libanon, Jordanië, Marokko, Tunesië, Maleisië en Canada.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 02-03-2019

Mar 02, 2019
Loading posts...