<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2018

Turken sturen opnieuw snel noodhulp naar Indonesië

De Turkse hulpstichting IHH heeft dinsdag hulpgoederen gestuurd naar 7.500 slachtoffers in het door opnieuw een tsunami getroffen Indonesië.

Op 22 december raakte een vloedgolf – waarschijnlijk veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting – de Straat Sunda in Indonesië. Tot nu zijn daarbij volgens Indonesische bronnen 429 mensen omgekomen.

De in Istanbul gevestigde IHH zei in een verklaring dat onderdakbevoorrading, voedselhulp en persoonlijke zorgpakketten zijn uitgedeeld in de getroffen regio.

Indonesië ligt in de “Ring of Fire” van de Stille Oceaan, waar tektonische platen botsen en frequente seismische en vulkanische activiteit veroorzaken.

In september trof een aardbeving met een kracht van 7,4 het Sulawesi-eiland en veroorzaakte een tsunami die tot 3 meter hoog rees en meer dan 2.000 mensen doodde. IHH was een van de eerste hulpgroepen die de slachtoffers bereikte onmiddellijk na de aardbeving en tsunami.

Op 26 december 2004 trof een zeer zware zeebeving met een kracht van 9.1 de oostkust van Sumatra met 230.000 doden als gevolg. De vloedgolf scheurde toen langs de kusten van Sri Lanka, India, Maleisië, Indonesië en Thailand.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 25-12-2018

Dec 25, 2018
Loading posts...