<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 19, 2019

Turken verafschuwen dader schietpartij Utrecht

Turkse Nederlanders storen zich flink aan de daden van de 37-jarige Gökmen T. Op sociale media staan een groot aantal vervloekingen richting de schutter. Veel mensen benadrukken dat ze zijn zwartgemaakt door Gökmen T., die nog eens een zwaar strafblad blijkt te hebben.

In de Turks-Nederlandse zakenwereld hebben prominente ondernemers ook geen goede woorden over de handelingen van de verdachte. Zij veroordelen de schietpartij met klem, maar storen zich ook aan berichtgevingen die constant de nadruk leggen op de afkomst van de dader. “Het is allemaal al erg genoeg wat die gek heeft gedaan en nog eens die nadruk”, klinkt het onder meerdere Turkse zakenlieden.

Volgens buurtbewoners en omstanders gaat het om een familiekwestie, ondanks beweringen dat het “mogelijk om een terreuraanslag” zou gaan. Kenners melden dat Gökmen T. alcohol- en drugsverslaafd zou zijn.

De bekende journalist İlhan Karaçay noemt de dader een “schande” in levenden lijve.

Turkije

Maandag veroordeelde Turkije het schietincident. De Turkse regering liet weten solidair te zijn met het Nederlandse volk en regering. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 19-03-2019

Mar 19, 2019
Loading posts...