<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 07, 2016

Turken veroordelen Europese Unie

Turkse burgers hebben de Europese Unie (EU) met klem veroordeeld naar aanleiding van de Europese reacties op arrestaties van HDP-leden die worden verdacht van steun aan terrorisme.

Dat meldt persbureau AA.

De Turk Barbaros Ünaldilar zegt dat niemand zich mag bemoeien met de Turkse binnenlandse zaken. “Iedereen moet zich verantwoorden voor de rechter als je een strafbaar feit pleegt. De EU wil niet dat het weer goed gaat met Turkije. Ze willen niet dat er eenheid en vrede heerst in Turkije”, laat de door de EU-reacties bezorgde burger weten.

Op de vraag of Turkije wellicht moeite heeft met het communiceren antwoordt Ünaldilar: “Nee, ze willen ons niet begrijpen. De onbeschofte EU-functionarissen willen het leven zuur maken in Turkije.”

Eyüp Yildirim zegt dat de Turkse regering zelfs te laat heeft gehandeld met het arresteren van volksvertegenwoordigers die na diverse oproepen niet zijn verschenen bij de rechtbank. “Ik steun de arrestaties. De gearresteerde gekozen parlementariërs en hun partij bleken niet te zijn wat ze in het begin zeiden. Ze bleken een tak van het Kandil-gebergte (PKK) te zijn.”

Yildirim: “Wij vormen een eenheid met onze Koerdische broeders. De HDP moet zich distantiëren van het Kandil-gebergte. Zij kregen stemmen van mensen die dachten dat ze voor hun opkwamen. Dat bleek niet zo te zijn, ze deden andere dingen. Er zijn genoeg documenten en bewijzen hiervan, maar de EU wil dit opzettelijk niet begrijpen. We kunnen niet eens de doodstraf invoeren voor landverraders en kindermisbruikers.”

Een andere burger, Sergen Ayeş, maakt zich geen zorgen om de Europese reacties. “De HDP steunt de PKK. Als je de rechtsstaat niet erkent, zal je ervoor boeten. Het maakt niet uit wat de EU zegt. De arrestaties zijn gegrond en juist.”

Orçun Kağan zegt zoals vele anderen dat Europa hypocriet bezig is. “In de tijd waar de rechterlijke macht helemaal onafhankelijk is, is het een goede zaak dat terreursteuners voor de rechter moeten verschijnen. Vroeger moesten we eerst de EU om toestemming vragen wilden we een gerechtelijke procedure starten. Nu doen we dat zelf. De EU-autoriteiten moeten eens kijken naar wat deze verdachte volksvertegenwoordigers allemaal hebben gezegd. Ze moeten stoppen met hun hypocriet gedrag.”

Een andere Turk, Can Oktay, vindt het niet kunnen dat EU-ambtenaren de gearresteerde HDP-leden steunen. “Zij gaven geen gehoor aan oproepen. Daarom zijn ze gearresteerd. Turkije doet wat het moest doen. Wie lak heeft aan de wetten zal worden gearresteerd. Zij kozen hier zelf voor. Laat de EU hun maar steunen. Ze kunnen toch niets. De EU gebruikt hun als pionnen. Het Turkse volk zal doen wat nodig is.”

Atiye Yilmaz is ook teleurgesteld op de EU. “De EU steunt hun omdat ze ons niet willen. Ze haten ons”, aldus Yilmaz.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-11-2016

Nov 07, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...