<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 19, 2020

Turken vervoeren coronavaccin en vormen mondiale farmabrug

Turkish Cargo heeft deze week in China geproduceerde coronavaccins vervoerd naar Brazilië.

De vaccins, geladen in zeven containers uitgerust met speciale koelsystemen, werden veilig vervoerd van Peking naar Sao Paulo met een aansluitende vlucht in Istanbul, verklaarde de vrachtdivisie van de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije donderdag.

Door geneesmiddelen te vervoeren naar de belangrijkste en gecertificeerde bestemmingen zoals Mumbai, Brussel, Istanbul, Singapore, Dubai, Bazel, Londen en Amsterdam, creëerde Turkish Cargo een wereldwijde farmaceutische corridor tussen meer dan 400 bestemmingen.

De Turkse vrachtreus is in het bezit van het Pharma-certificaat van de International Air Transport Association (IATA) Center of Excellence for Independent Validators.

Turkish Cargo houdt de koelketen in optimale omstandigheden dankzij het ‘TK Pharma’-product dat is ontworpen voor het vervoeren van farmaceutische producten volgens wereldwijde normen.

Het bedrijf vervoerde tussen januari en september meer dan 40.000 ton aan farmaceutische producten, medische producten en apparatuur en rapporteerde in dezelfde periode een groei van meer dan 50 procent voor farmaceutische zendingen.

Turhan Özen, Chief Cargo Officer van Turkish Airlines, benadrukte dat het bedrijf industriële oplossingen biedt, zoals de inzet van speciale temperatuurgecontroleerde opslagplaatsen (-20/25 graden), farmaceutische onderhoudsteams, actieve containers en thermische dragers voor het onderhouden van de continentale koelketen.

“Dankzij onze speciale vrachtzendingen, waarvoor we alle wereldwijde kwalificaties en certificeringen hebben, zijn we klaar om de vaccins die geproduceerd zijn of worden ontwikkeld over de hele wereld te vervoeren”, zei hij.

Turkish Cargo bereikt meer dan 300 bestemmingen, waarvan 95 directe vrachtbestemmingen, met een enorme vloot van 365 toestellen inclusief grote passagiersvliegtuigen van Turkish Airlines, welke naar de meeste bestemmingen ter wereld vliegt.

Het bedrijf streeft ernaar om in 2023 tot de top 5 van luchtvrachtmerken te behoren.

Eind oktober werd Turkish Cargo verkozen tot het beste luchtvachtbedrijf van Europa. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-11-2020

Nov 19, 2020
Loading posts...