<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2019

Turken verzorgen kwart miljoen Jemenieten

De Turkse hulporganisatie IHH heeft op elf verschillende locaties in Jemen gezondheidscentra opgezet met steun van donateurs. Daar zijn binnen een jaar 242.760 patiënten behandeld.

De stichting is ook van plan om een ​​mobiele kliniek te openen in het gouvernement Ma’rib in Jemen, ongeveer 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Sanaa.

Anderzijds voert de stichting ook verschillende gezondheidsprojecten uit, zoals de bestrijding van cholera, de distributie van medicijnen, brillen en hygiënepakketten.

Zeventien miljoen mensen in Jemen hebben dringend humanitaire hulp nodig en 4,8 miljoen mensen lopen hongersnood naarmate de humanitaire crisis dieper wordt, aldus een verklaring van de stichting.

De mensen kunnen alleen overleven met behulp van externe hulp in het door oorlog verscheurde land waar gezondheidsdiensten tot een stoppunt kwamen.

De stichting ondersteunt de onderdrukte mensen door haar activiteiten in het land bij elke nieuwe crisis te vergroten.

Jemen is sinds 2014 verwoest door geweld, toen Houthi in opstand kwam over een groot deel van het land, inclusief de hoofdstad Sanaa. Het conflict escaleerde het jaar daarop toen Saudi-Arabië en zijn Arabische bondgenoten massale luchtaanvallen lanceerden om de opkomst van Houthi terug te dringen en de pro-Saudische regering van het land steunden.

Volgens schattingen van de VN zijn sinds 2016 meer dan 70.000 mensen gedood in Jemen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-08-2019

Aug 10, 2019
Loading posts...