<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jun 22, 2016

Turken vieren feest na EK-zege

Turken in Europa hebben met name in Duitsland, Frankrijk en Nederland de eerste EK-zege op Tsjechië dinsdagavond uitgebreid gevierd.

Veel Turken gingen de straat op na de overwinning op Tsjechië met 2-0. De door de Turken langverwachte ‘getüter’ werd hiermee een feit.

Turken vieren feest na EK-zege op Tsjechië (3)

Net zoals in Duitsland en Frankrijk was het ook in Nederland groot feest. Daar gingen ook veel Turken de straat op met getoeter, wapperende vlaggen en vuurwerk in steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Het volksfeest ging door ondanks dat Turkije moet wachten op de uitslagen van andere wedstrijden om te kunnen behoren tot de beste nummers drie en daarmee de volgende ronde te kunnen bereiken.

Turken vieren feest na EK-zege op Tsjechië (2)

Nederlandse media

De EK-zege van Turkije kreeg ook veel aandacht in de Nederlandse media. “Turkije pakt laatste strohalm”, noemde de NOS het met de kanttekening “maar is er nog niet”. De Telegraaf berichtte dat “de Turken de hoop levend houden” en het AD dat “Turkije een klein kansje heeft om door te kunnen gaan”. Volgens de Volkskrant was het “onverwachts” dat Turkije Tsjechië (opnieuw) naar huis heeft gestuurd.

Turken vieren feest na EK-zege op Tsjechië (4) Turken vieren feest na EK-zege op Tsjechië (5) Turken vieren feest na EK-zege op Tsjechië (6)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN – COLOGNE – AMSTERDAM

Jun 22, 2016
Loading posts...