<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 17, 2017

Turken vliegen snel naar Somalië voor hulp: “Turkije enige land dat ons helpt”

De Somalische president Muhammed Abdullah Fermacu heeft laten weten dat Turkije als enige land ter wereld Somalië heeft geholpen na de terreuraanslagen waarbij afgelopen zaterdag meer dan 300 mensen zijn omgekomen.

Turkije heeft een militair ambulancevliegtuig gestuurd naar het getroffen land waarbij inmiddels veertig zwaargewonde Somalië zijn ingevlogen naar Turkije voor behandeling.

De Turkse minister van Volksgezondheid, Ahmet Demircan, is ook afgereisd naar plaats delict waar de grootste terreuraanslag ooit in Somalië heeft plaatsgevonden. Hij is daar om de hulp te coördineren.

De gewonde Somaliërs zijn maandagavond gearriveerd in Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOGADISHU – ISTANBUL | Gepubliceerd: 17-10-2017

 

Oct 17, 2017
 • Ozturk

  In het VK maakt men zich grote zorgen om de verhoogde terreurdreiging, zo laat men vandaag weten. In het lopende jaar zijn wel 30 mensen omgekomen door terreuraanslagen op het eiland, zo meldt de betrokken en bezorgde NOS.

  De vernietigende aanslag in Somalië met 300 gedode mensen daarentegen is 3 dagen na dato al geen nieuws meer, want ach, het zijn maar ‘negertjes’. Nee, dan het leed over 30 rechtgeaarde en verwante blanke westerlingen, dáár moet toch echt maanden na dato over doorgezeverd worden en moet keer op keer worden opgerakeld opdat de haat jegens moslims toch vooral levend blijft en aangewakkerd wordt.

  NOS: Hypocriet, doorzichtig, nationalistisch en ophitsend… Bah!

 • Deli Balta

  Maak je geen zorgen, wij hebben niemand nodig, wij helpen Somaliërs vrijwillig om de tevredenheid van Allah te mogen ontvangen. Voor Christenen en joden tellen wij niet mee. Ze zijn slechts vrienden van elkaar.

  Nos, telegraaf tpo elsevier volkskrant zijn verledentijd, de welvarende toekomst ligt in Turkije!

 • Ibrahim

  Goed gezegd! Amin!

 • Palestino

  Hoe diep je als gemeenschap kan zakken..

  Moge Allah subhana wa ta’ala het voor hen vergemakkelijken, hen bijstaan en hen beschermen tegen al het kwaad. Moge Hij de gewonden genezen en de overledenen herenigen met hun familie en geliefden in Akhirah.

Loading posts...