<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 04, 2019

Turken willen nieuwe verkiezingen in Istanbul

Vanwege mogelijk grootschalig en georganiseerd gesjoemel van de oppositie tijdens de lokale verkiezingen in Istanbul, de Turkse metropool met 16 miljoen inwoners, willen Turken nieuwe verkiezingen in die stad.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag.

“Volgens mijn burgers dienen de verkiezingen in Istanbul opnieuw uitgeschreven te worden”, sprak Erdoğan in Istanbul tijdens de openingsceremonie van een nieuw hoofdkantoor van de grote ondernemersvereniging MUSIAD.

Nieuwe verkiezingen als reactie op de fraude zal de Turkse Kiesraad (YSK) betuigen en de harten van het Turkse volk verlichten, zei de Turkse president. “Al onze inspanningen zijn gericht op het teruggeven van de waarde van de stem van het volk aan het land.”

Erdoğan liet weten dat zijn regeringspartij niet wil dat de verkiezingen door onregelmatigheden en onwettigheden worden verloren.

In maart gingen miljoenen Turkse kiezers in het land naar de stembussen voor lokale verkiezingen om voor de komende vijf jaar hun burgemeesters, gemeenteraadsleden en andere functionarissen te kiezen.

Ekrem Imamoğlu van de belangrijkste oppositie, Republikeinse Volkspartij (CHP), trad vorige maand officieel aan als burgemeester van Istanbul. Zijn verkiezing staat echter nog steeds voor juridische uitdagingen van de AK-Partij, die claimt heel veel bewijzen te hebben, ook getoond op grote Turkse tv-zenders.

De Turkse president benadrukte ook dat zijn partij de geruchten dat de AK-partij de hoop op de resultaten van Istanbul heeft opgegeven, weigert, en verklaarde dat de partij haar juridische strijd zal voortzetten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-05-2019

May 04, 2019
Loading posts...