<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 04, 2020

Turken winnen aanbesteding Europese tunnel tussen Slovenië en Oostenrijk

Het vooraanstaande Turkse bouwbedrijf Cengiz İnşaat zal de nieuwe snelwegtunnel aanleggen die Slovenië met Oostenrijk in de Alpen verbindt. De aanbesteding voor de Sloveense kant van de tunnel werd dinsdag door de Turken voor 98 miljoen euro gewonnen.

De tweede Karawankentunnel in Slovenië wordt 3,5 kilometer lang en zal door bergen lopen. De extra tunnelbuis met daarin vier rijbanen is nodig om de ​​verkeersdrukte op de veelgebruikte snelweg, die door acht landen wordt gebruikt, te verlichten. Elk uur rijden 1.200 voertuigen door de enkelbuizige tunnel. Dat zorgt voor lange files.

Utku Gök, de internationale projectcoördinator van het bedrijf, zei dat Cengiz erin slaagde de aanbesteding te winnen zonder een lokale partner te zijn. “Dat kon dankzij onze superieure knowhow.”

“Het is erg moeilijk voor buitenlandse bedrijven om aanbestedingen in Slovenië te winnen, dus gebruikten de andere bedrijven lokale partners”, zei Gök. Het bedrijf dat de aanbesteding aan Oostenrijkse kant won, is al begonnen met bouwwerkzaamheden. “We zullen ze bij de grens met bloemen opwachten.”

De tunnel moet binnen vijf jaar aangelegd zijn. Gök verwacht een eerdere levering. Het project wordt uitgevoerd met een team van 250 personen, waarvan 150 Turkse arbeiders.

De aanbesteding liep sinds 2018 tussen 6 bedrijven uit 5 landen. Eerder won Cengiz de eerste ronde, maar die werd geannuleerd nadat andere bedrijven bezwaar aantekenden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-02-2020

Feb 04, 2020
Loading posts...