<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 25, 2016

‘Turkije altijd in de steek gelaten’

De Turkse vicepremier Yalçın Akdoğan zegt dat Turkije altijd in de steek is gelaten in de strijd tegen terreur en in de vluchtelingenkwestie. Dat zei hij vrijdag in Tekirdağ tijdens de opening van een gerestaureerde moskee.

“Als we nu eens kijken naar Brussel kunnen we zeggen dat terreurgroep Daesh (IS) geen tent kan opzetten in het centrum van de stad. Daar waar ze propaganda maken en terroristen als helden afbeelden. Maar dat liet België toe voor terreurgroep PKK, die tienduizenden mensen heeft vermoord, die mochten een tent opzetten. Zijn die dan geen terroristen, is dat geen terreurgroep? Hoe gaan we gemeenschappelijk tegen terreur strijden als er zo een oneerlijkheid plaatsvindt? We zijn altijd in de steek gelaten”, zei Akdoğan.

De Turkse vicepremier liet weten dat ook niemand heeft geholpen in de (Syrische) vluchtelingenkwestie. “Daar waar er sprake was van een humanitaire ramp, honderdduizenden mensen zijn vermoord, miljoenen mensen zijn gevlucht, wij in vier jaar drie miljoen vluchtelingen hebben opgenomen, heeft iemand ons daarin geholpen? Daar zijn we ook in de steek gelaten, net zoals in de strijd tegen terreur”, liet Akdoğan weten.

Akdoğan zei dat Turkije ondanks geen enkele hulp zijn weg gaat vervolgen en de mensen die in nood zijn en de onderdrukten gaat helpen. “De Turkse bevolking is groot. De Turkse staat is groot. Die gaat zijn weg vervolgen, ook al moet dat alleen”, aldus Akdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TEKIRDAĞ

Mar 25, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...