<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 01, 2020

Turkije: Arabische landen slapen

De Arabische Liga faalt in het oplossen van de crisis in Libië, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.

De Arabische landen blijven bewust zwijgen en tonen geen vastberadenheid in het steunen van de legitieme regering in Libië, zei de Turkse buitenlandwoordvoerder Hami Aksoy.

Turkije daarentegen steunt een politieke regeling en een volledige wapenstilstand tussen strijdende partijen in Libië

De verklaring van Turkije kwam na een vergadering van de Arabische Liga in Caïro over het aanhoudende conflict in Libië. Vergaderende landen steunden direct of indirect veelal de illegale beweging van de Libische krijgsheer Hafter, die aanslagen blijft plegen in Libië.

“We verwijzen naar het Libische politieke akkoord van 2015 (Skhirat-overeenkomst) en leggen de nadruk op het feit dat een politieke oplossing de enige manier is om de stabiliteit in Libië te handhaven.”

“In dit verband willen we iedereen eraan herinneren dat resolutie 2259 van de VN-Veiligheidsraad in de eerste plaats bedoeld is om de Regering van het Nationale Akkoord, de enige legitieme vertegenwoordiger van Libië, te ondersteunen en te versterken. We roepen alle VN-leden op om op deze manier te handelen.”

Aksoy benadrukte dat een permanente en alomvattende politieke oplossing in Libië kan worden bereikt door diegenen af ​​te schrikken die met militaire middelen hun eigen wil en belangen willen bereiken.

“Anderzijds is het, in tegenstelling tot het Libische politieke akkoord en resolutie 2259 van de VN-Veiligheidsraad, duidelijk dat de Arabische Liga blijft zwijgen over de kwestie en de internationale legitimiteit niet doorslaggevend heeft ondersteund.”

De door de VN erkende Libische regering beschuldigt de Arabische Liga van “het hanteren van dubbele standaarden”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-01-2020

Jan 01, 2020
Loading posts...