<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 24, 2016

Turkije begint offensief tegen IS in Noord-Syrië

Turkse tanks zijn woensdagochtend de grens met Syrië overgestoken.

De Turkse militaire operatie is tegen terreurgroep Daesh (IS), die Jarablus heeft bezet, een strategische plaats in Noord-Syrië aan de grens met Turkije en daarmee een acute bedreiging vormde.

Voorafgaand aan luchtbombardementen zijn 294 artilleriebeschietingen uitgevoerd op 81 doelen, melden militaire bronnen. De Turkse militaire operatie tegen Daesh krijgt steun van gevechtsvliegtuigen van de door de VS geleide coalitie.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, liet weten dat Turkije terreurgroep Daesh wil zuiveren door ze van het noorden te verdrijven. “We strijden tegen hun met alles wat mogelijk is.”

Syrische vrijheidsstrijders van het Vrije Syrische Leger zijn de regio ook binnengevallen en hebben het dorpje Keklic, op enkele kilometers van de Turkse grens, ingenomen uit handen van Deash.

Defensie

Naast Daesh vormen ook de andere terreurgroepen PYD en YPG in de regio een gevaar voor Turkije. Turkse grensplaatsen zijn in de laatste vijf dagen bestookt met 25 mortiergranaten en raketten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 24, 2016
Loading posts...