<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 21, 2018

Turkije bekroont tot meest vrijgevige land ter wereld

Turkije is het meest gulle land ter wereld geworden. Vorig jaar besteedde het land 8,07 miljard dollar aan humanitaire hulp over de hele wereld.

Dat blijkt uit een rapport van de in Londen gevestigde Development Initiatives (DI), die jaarlijks de wereldwijde humanitaire hulpprogramma’s van landen in kaart brengt.

Turkije gaf 0,85 procent van het nationaal inkomen uit voor hulp aan anderen, goed voor een eerste plaats.

Na Turkije komt de VS, dat 6,68 miljard dollar uitgaf, gevolgd door Duitsland (2,99 miljard dollar) en Engeland (2,52 miljard dollar). Op de vijfde plaats komen hulpinstellingen van de Europese Unie; die gaven 2,24 miljard dollar uit aan behoeftige mensen.

Verklaring

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde schriftelijk op de onderscheiding. “De kracht van de humanitaire diplomatie van Turkije, dat geen onderscheid maakt tussen mensen, is wereldwijd opnieuw bevestigd.”

“Het rapport verklaart dat Turkije opnieuw het meest vrijgevige land ter wereld is geworden. Turkije zal ten behoeve van de hele mensheid vastberaden het huidige humanitaire beleid voortzetten”, aldus het ministerie.

Naast steunprojecten over de hele wereld, waarvan het aantal is opgelopen tot meer dan 20.000 (LEES meer), vangt Turkije ook 3,6 miljoen Syriërs op. De bekostiging daarvan vindt grotendeels uit eigen zak plaats.

Wereldwijd hebben 201 miljoen mensen in 134 landen hulp nodig, is gerapporteerd door DI.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN – ANKARA | Gepubliceerd: 21-06-2018

Jun 21, 2018
Loading posts...