<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2022

Turkije biedt Armenië kans voor normalisatie

Speciale vertegenwoordigers van Turkije en Armenië zijn vrijdag bijeengekomen voor de eerste normalisatiegesprekken tussen beide partijen.

De vergadering achter gesloten deuren werd gehouden in de Russische hoofdstad Moskou en duurde volgens diplomatieke bronnen anderhalf uur.

“Tijdens hun eerste ontmoeting, die in een positieve en constructieve sfeer plaatsvond, wisselden de speciale vertegenwoordigers hun voorlopige standpunten uit over het normalisatieproces door middel van een dialoog tussen Turkije en Armenië”, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Beide partijen zijn overeengekomen om de onderhandelingen voort te zetten zonder voorafgaande voorwaarden die gericht zijn op volledige normalisatie”.

Op 15 december werd Serdar Kılıç, een voormalige ambassadeur in de VS, benoemd tot speciale gezant van Turkije om stappen in de richting van normalisatie te bespreken met buurland Armenië. Drie dagen later benoemde Armenië zijn eigen speciale vertegenwoordiger, vicevoorzitter van de Nationale Assemblee Ruben Rubinyan.

Voorafgaand aan de vergadering van vrijdag zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoglu dat de gezanten tijdens de bijeenkomst van gedachten zouden wisselen over een routekaart om vooruitgang te boeken, inclusief vertrouwenwekkende maatregelen.

De EU liet in een verklaring weten de normalisatiestappen te verwelkomen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-01-2022

Jan 15, 2022
Loading posts...