<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 17, 2021

Turkije biedt hulp aan door noodweer flink getroffen Duitsland

Turkije is bereid Duitsland een helpende hand te bieden nadat delen van dat land zwaar is getroffen door hevige en langdurige regenval. In de deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen zijn tot nu toe 133 mensen omgekomen, honderden worden nog vermist. De schade aan de getroffen steden is enorm en ongekend, veel huizen en wegen zijn verwoest.

De woordvoerder van de Turkse president, Ibrahim Kalın, verklaarde dat zijn land gereed is om te helpen. Turkije staat bekend om zijn succesvolle reddingsoperaties en omgang met noodweer.

“Ik wens de mensen in #RLP en #NRW veel sterkte en geduld. In gedachten van de getroffenen, de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers, delen we de pijn van Duitsland bij deze ramp. Turkije staat altijd klaar om te helpen”, schreef Kalın in het Duits.

 

België en Nederland

In België is de schade ook groot en zijn ten minste 24 mensen omgekomen. In het Nederlandse Limburg is ook sprake van veel schade en hoge waterstand. Daarnaast hebben in de regio meerdere dijken het begeven. Zo’n 10.000 Nederlanders moesten vrijdag hun huis uit.

Turkije

Ook Turkije zelf kampt in de noordoostelijke stad Rize met noodweer en aardverschuivingen. Tot nu toe zijn 2 slachtoffers gemeld. Meerdere ministers zijn ter plekke en nemen polshoogte. De situatie daar is onder controle.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-07-2021

Jul 17, 2021
Loading posts...