<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 30, 2018

Turkije biedt Indonesië maximale hulp aan: ‘Gecondoleerd broedervolk’

Turkije staat klaar Indonesië te helpen in het wondgenezingsproces na de krachtige aardbeving en vernietigende tsunami van afgelopen vrijdag.

Dat verklaarde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zondag.

In een bericht op sociale media schreef Erdoğan: “Ik bid voor onze broeders en zusters die zijn omgekomen bij een aardbeving en tsunami in Indonesië. Ik wens de gewonden een spoedig herstel en betuig mijn diepste condoleances aan de mensen van Indonesië.”

“Turkije is bereid alles in het werk te stellen om Indonesië te helpen zijn wonden te genezen,” voegde hij eraan toe. Het eerste noodteam is inmiddels onderweg naar het rampgebied.

Het dodental van de aardbeving met kracht van 7,7 en de navolgende de tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi is gestegen naar 832, aldus het Indonesische nationale rampenbureau op zondag.

In de afgelopen twee maanden troffen nog drie aardbevingen met krachten 6,3, 6,9 en 7 het oostelijke eiland Lombok. Daarbij kwamen in totaal 563 mensen om het leven.

Indonesië ligt in de “Ring of Fire” van de Stille Oceaan, waar tektonische platen botsen en frequente seismische en vulkanische activiteit veroorzaken.

Op 26 december 2004 trof een zware aardbeving met een kracht van 9,1 de oostkust van Sumatra met een tsunami als gevolg die rond 230.000 mensen heeft gedood. De torenhoge golf uit de zee scheurde langs de kusten van Sri Lanka, India, Maleisië, Indonesië en Thailand.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 30-09-2018

Sep 30, 2018
Loading posts...