<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2016

Turkije blijft hard doorgroeien, wereldeconomie krimpt

Ondanks de strijd tegen terreurgroepen, de situatie in buurlanden en een flinke couppoging, blijft Turkije doorgroeien.

Dat zei de Turkse premier Binali Yıldırım vrijdag in Istanbul tegen leiders van de financiële en economische wereld tijdens de conferentie ‘Turkije is een goede toekomst’.

“De buitenlandse machten, die het op Turkije hebben gemunt, en hun binnenlandse pionnen, hadden met de coup al hun zeilen bijgezet. Maar ze kregen met een volk te maken die hun de nodige klap heeft uitgedeeld”, sprak Yıldırım. “Het volk had ook een economisch antwoord op de coupplegers: Er is in een ogenblik elf miljard dollar gewisseld die als Turks geld is gestort op banken. Hierdoor was de Turkse economie snel hersteld en waren er geen problemen voor de bevolking.”

Geen tijd voor propaganda

De Turkse premier liet weten dat Turkije de hoogste groei van de export (7 procent) in 28 maanden heeft meegemaakt. “Dat hadden ze niet verwacht. En ze zeiden dat de export naar Europa was verslechterd? Nee, die groeide ook meer dan normaal, met 10,5 procent. Dus datgene wat wordt ‘beweerd’ en ‘gezegd’, blijkt anders te zijn in de praktijk. Dat is dus ons probleem: er is iets mis met de communicatie, we vertellen blijkbaar niet goed genoeg wat er in Turkije gebeurt. Als we alles kunnen vertellen hoe de zaken ook daadwerkelijk zijn, blijft er geen problemen meer over. We ontkennen onze fout niet. Maar we werken zo hard, dat we geen tijd hebben voor propaganda”, zei Yıldırım.

“Er is niets wat ons niet is overkomen. Stel je eens voor, een volk dat met een hardere (tegen)stoot reageert op een couppoging. Dit volk wordt het Turkse volk genoemd. We kunnen niet genoeg trots zijn op ons volk”, vertelde Yıldırım.

Turkije

De Turkse premier gaf aan dat Turkije blijft doorgroeien ondanks de krimp van de wereldeconomie. “Er zijn maar een enkeling die blijven groeien. Ook dit jaar krimpt de wereldeconomie. Dat gebeurt nu al een paar jaar. Maar Turkije zit opnieuw in de top 5 snelst groeiende economieën”, aldus Yıldırım.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Sep 02, 2016
Loading posts...