<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 07, 2019

Turkije boort dieper op Middellandse Zee

De gasboringen van Turkije rond het eiland Cyprus gaan ongestoord verder. Het nieuwste en modernste boorschip genaamd Yavuz heeft een nieuwe boordiepte bereikt.

Dat zeiden de Turkse en Turks-Cypriotische ministers van Energie tegen journalisten. Zij namen woensdag deel aan de booractiviteiten.

Yavuz heeft inmiddels een diepte van 1.710 meter bereikt, liet de Turkse minister Fatih Dönmez weten. “Dat wil zeggen dat we over 2,5 tot 3 maanden resultaat hebben. Turkije is een van de weinige landen, vijf tot zes, die kan boren op zee. In de wereld zijn maar vijftien van deze schepen.”

De Turkse seismische schepen en boorboten varen onder vergunning van Turks-Cyprus, is benadrukt. “Turkije staat volledig achter de energierechten van de bewoners van Turks-Cyprus”, zei Dönmez.

Boorschip Yavuz is 230 meter lang en 36 meter breed. Het modernste schip van de zesde generatie kan tot 12.200 meter diep, bij zeer hoge drukomstandigheden en bij golven van zes meter hoog boren. Boringen worden milieuvriendelijk verricht. Verwacht wordt dat Yavuz in de eerste instantie tot een diepte van 3.000 meter gaat boren.

Op het Turkse boorschip werken 140 mensen. Die genieten in hun vrije tijd van sociale activiteiten aan boord en hebben speel- en sportzalen en een bioscoop aan boord. Yavuz wordt van invloeden van buitenaf beschermd door het Turkse oorlogschip TCG Gemlik.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZIMAĞUSA | Gepubliceerd: 07-08-2019

Aug 07, 2019
Loading posts...